+ Предложи новина
09.03.2020

МОН препоръча на училищата да търсят варианти за обучение по интернет от вкъщи

 От днес, включително и след грипната ваканция, се отменят всички планирани училищни събития, пътувания, екскурзии и посещения на обекти извън учебните заведения на територията на цялата страна. Това разпореди Министерството на образованието и науката.

 Отлагат се и планираните състезания и олимпиади. Няма да се осъществяват квалификации и обучения на преподавателите до разрешение за провеждане на масови мероприятия от Националния оперативен щаб. Забраната е превантивна мярка срещу разпространението на грип, остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19.

 Със заповед на министъра на здравеопазването училищата в областите Габрово и Плевен, където са регистрирани случаи на заразени с COVID-19, ще преустановят учебния процес до получаване на разрешение от здравните власти. В двете области ще бъдат затворени яслите, детските градини, както и висшите училища. До 11 март продължава ваканцията за учениците от цялата страна.

В случай на допълнително обявяване на неучебни дни, училищата трябва да разработят свои планове за преструктуриране на учебния материал и да осигурят възможност за дистанционно обучение при необходимост, гласи нареждането от МОН.

 Обучение от разстояние обаче няма да е възможно за всички поради технически причини. Този ваирант може да се приложи в учебни заведения, които ползват облачните технологии. За неприсъствалите по преценка на родителите деца в детските градини няма да е необходимо представяне на бележка за извинение на отсъствията в период на грипна ваканция. В детските градини остава задължително изискване за медицински преглед на входа и съблюдаване за недопускане на болни или неизлекувани деца.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ