+ Предложи новина
12.06.2020

МОН позволи в учебните сгради да се върнат ученици за консултации по желание

  Седмокласници се върнаха в училище за по няколко часа на ден присъствени занятия преди решаващите за тях национални външни оценявания. Организацията създадоха учебни заведения, където са останали необхванати ученици в дистанционното обучение или ефектът от него е спорен. Всеки ден от 10 до 12 ч. и от 13 до 15 ч. седмокласници от СУ „Найден Геров“ в Пловдив влизат в класните стаи, макар че школото остава затворено и като всички в страната приключва учебната година дистанционно.

 МОН позволи в учебните сгради да се връщат ученици за консултации по желание на децата и преценка на учителите, за практики или изпити, за които не е възможно да се проведат от разстояние.

 Въведохме присъствени консултации, защото за нашите ученици това е най-удачната форма, казва директорът на СУ „Найден Геров“ Емил Начев. То разполага с подготвени учители за работа с облачните технологии, но учениците нямат устройства, връзка с интернет или не са мотивирани. С осигуряването на Wi-Fi включените в обучението в дигитална среда се удвоиха, но дори и така не надвишават едва 35 на сто от всички ученици, казва Начев. Сега усилията са насочени всички 90 седмокласници да бъдат убедени да се явят на националните външни оценявания, независимо от резултата. Консултациите се провеждат на малки групи, с маски и спазване на изискванията за дезинфекция.

 Изпитите са важни за това къде ще учат занапред. В балообразуването може да се участва и с 0 точки, а всяка отгоре е от полза. Повечето ученици в СУ „Найден Геров“ обаче ще останат в същото школо и това също пречи да бъдат активирани. Опитът от зрелостните изпити също показва допълнителна демотивация след близо трите месеца липса на присъствени занятия - едва 40% от абитуриентите отишли на матура. За седмокласниците се прави организация и в деня на самия изпит - медиатори и учители ще влязат в пловдивските махали да съберат неявили се, а ако се наложи, дори и да ги будят за изпитите.

 Вчера Регионалното управление на образованието проведе онлайн инструктаж на директорите от 142 училища в Пловдивска област, където ще има  национални външни оценявания идната седмица.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.88 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ