+ Предложи новина
28.07.2020

МОН оповести датите за матурите и ваканциите през новата учебна година

  Държавните зрелостни изпити да се проведат на 19 май по български език и литература и 21 май за втория изпит, предлага Министерството на образованието и науката. За обществено обсъждане са публикувани заповедите, свързани с графика за учебното време през предстоящата учебна година, които бяха обсъдени и в рамките на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество. ДЗИ по желание да се проведат в периода от 26 май до 31 май, предвижда МОН.

 Предлага се Национално външно оценяване (НВО) по български език и литература за VII и за Х клас да бъде на 11 юни, а по математика на 14 юни. На 15 юни ще са изпитите по чужд език за учениците от VII и Х клас. Изпитът по информационни технологии за измерване на дигиталните компетентности на десетокласниците ще бъде в периода 16-18 юни. Планирано е четвъртокласниците да се явят на НВО по български и литература на 27 май, а по математика на 28 май.

 Държавните изпити по теория на професията и специалността за придобиване степен на професионална квалификация за ученици завършили преди и през учебната 2020-2021 година са на 4 юни за втора и трета степен на професионална квалификация и 19 юли за първа степен. Придобили право да положат държавен изпит по теория/държавен изпит - част по теория на професията и специалността за придобиване степен на професионална квалификация преди учебната 2020 - 2021 година ще се явят на 21 януари и на 9 септември.

 Според предложения график ваканцията между двата учебни срока ще бъде от 1 до 3 февруари, като така учениците ще почиват общо 5 дни. Вторият учебен срок ще започне на 4 февруари. Предлага се есенната ваканция да е от 30 октомври до 1 ноември, а Коледната от 24 декември до 3 януари. От 3 до 11 април ще бъде пролетната ваканция за учениците от I до ХI клас, а от 8 до 11 април няма да учат дванадесетокласниците, които ще завършат на 14 май 2021 г.

 На 31 май ще приключи учебната година за децата от I до III клас, като се предвижда допълнително една седмица за проектни дейности – до 7 юни. На 16 юни завършва учебната година за учениците от IV до VI клас. До 30 юни ще учат петокласниците и шестокласниците от паралелките в спортни училища, както и учениците от VII до ХI клас.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Кик Бокс София Младост
Онлайн Английски език
Уроци по Математика Хаджи Димитър
Тренировки по Тенис на корт Пловдив
Танцови школи в София
Индивидуално обучение по Английски език Пловдив
Курсове за Маникюр цени
Уроци по Математика София Сердика
Курсове по Шведски език
Училище за Фризьори
Английски език нива на обучение
Индийски танци стъпки
Индивидуални тренировки по Плуване
Урок по Английски език
Уроци Пиано Пловдив
Курс по Рисуване за възрастни
Йога клуб
Разговорен Немски
Да научим Английски у дома
Уроци по Плуване Русе
Уроци по Биология
Частни уроци по История
Езикова школа Испански език
Частни уроци по Немски Младост
Пилатес в София-център
Индивидуално обучение по Английски език Пловдив
Школи по Испански език
Латиноамерикански танци
Уроци по Плуване за деца Бургас
Английски език тестове
Уроци по История за кандидат студенти
Хоро в София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ