+ Предложи новина
08.07.2021

МОН обяви конкурс за началник на РУО Пловдив

 Министерството на образованието и науката обяви конкурс за началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив, а крайният срок за подаване на документи е 19 юли. Припомняме, че вчера МОН освободи дисциплинарно от длъжност досегашния началник Иванка Киркова.

 Изискването към кандидатите е да имат образователно-квалификационна степен „магистър“, минимум 5 години на ръководна длъжност в институциите от системата на предучилищното и училищното образование или опит на ръководни или експертна длъжност в администрация, свързана с просветната система, както и минимален ранг – II младши.

 Конкурсът включва решаване на тест, който проверява познанията от професионалната област на длъжността, и интервю с комисия. Документите се подават на електронен адрес: rio_plovdiv@mon.bg (подписани с електронен подпис от кандидата) или в сградата на Регионалното управление на образованието – Пловдив, ул. „Цариброд” № 1.

 Кандидатите трябва да приложат копия от документи за придобитата образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и правоспособност, които се изискват за длъжността. Ако дипломата за придобито образование е вписана в Регистъра на завършилите студенти и докторанти, в заявлението се посочват номер, дата и издател, а ако документът за признаване на придобитото в чужбина образование е вписан в регистрите на Националния център за информация и документация, се посочват номер, дата и издател.

 Началникът на РУО планира, организира, координира, контролира и отговаря за дейността на управлението, като подпомага министъра на образованието и науката при провеждане на държавната политика в съответния регион.  Контролира прилагането и спазването на Закона за предучилищното и училищното образование, на държавните образователни стандарти и на другите нормативни актове, организира контролната дейност на РУО и методическата подкрепа на директорите при осъществяване на дейностите, разработването на списък-образец и за изпълнение насоките на Националния инспекторат по образованието.

 Разпорежда се с финансовите средства на РУО в съответствие с действащата нормативна уредба. Организира и контролира осъществяването на приема на ученици в училищата от областта. Сключва и прекратява трудовите договори със служителите в РУО, работещи по трудови правоотношения, с директорите на общинските училища, държавните неспециализирани училища, държавните и общинските центрове за специална образователна подкрепа, както и с директорите на центровете за подкрепа за личностното развитие – самостоятелни ученически общежития и астрономическите обсерватории и планетариуми. Минимален размер на основната заплата, определен за длъжността – 2400 лева.

Източник: www.u4avplovdiv.com

Оценка 4.82 от 39 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
История на БГ
Сугестопедия Английски София
Английски език в Пловдив
Боксов клуб Варна
Онлайн тестове по Английски
Математика за 5 клас
Кик Бокс тренировки Варна
Уроци по История за 5 клас
Уроци по Латино танци Пловдив
Вечерен курс по Руски език за начинаещи
Уроци по Български език Варна
Уроци по Плуване за деца Бургас
Народни танци за начинаещи София център
Учителка по Английски
Народни танци за начинаещи в Надежда
Online обучение по Английски
Уроци по Литература
Латино танци нови групи
Частни уроци по Руски език Пловдив
Online уроци по Математика
Уроци по Английски Варна
Курсове за Фризьор Бургас
Уроци по Испански София
Зумба в София
Компютърни курсове Варна
Уроци по Информатика Варна
Английски език за деца
Уроци по Английски София цени
Футболни клубове
Уроци по Плуване за възрастни
Уроци по Китара град София
Английски София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ