+ Предложи новина
05.03.2021

МОН няма да променя утвърдения график на ваканциите за учениците

 Няма да има промяна в графика за ваканциите, обявиха от Министерството на образованието и науката. Пролетната ваканция за учениците от 1. до 11. клас ще бъде от 3 до 11 април (включително). За дванадесетокласниците ваканцията ще е от 8 до 11 април (включително).

 Окончателното решение  идва, след като миналата седмица на Отраслов съвет МОН, синдикатите и работодателските организации в образованието обсъдиха и се съгласиха с нов вариант за пролетната ваканция  Той предвиждаше времето от 3 до 11 април да стане учебно, като има други две, макар и по-кратки ваканции - от 18 до 21 март и от 29 април до 9 май. Идеята бе по този начин да се избегне "накъсването" на седмицата след Великден, когато  заради Гергьовден се получаваше два дни да са почивни, един - учебен, един почивен и пак един учебен. Според МОН по този начин учебните дни няма да са ефективни и промяна на графика би дала възможност за по-концентрирано учене.

 След реакциите на родители, че се прави промяна в последния момент, което обърква семейни планове, министър Красимир Вълчев даде дума новият вариант да бъде обмислен отново, преди да бъде издадена заповед. Решението от днес слага край на полемиката кога е по-удачно да почиват учениците.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ