Регистрирай се
+ Предложи новина
31.07.2020

МОН награди отличниците на випуск 2019/2020 г.

  44 зрелостници от випуск 2019/2020 г. бяха удостоени с отличието на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“. Почетната грамота се присъжда на ученици с отличен успех (6,00) по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

 Министър Красимир Вълчев поздрави учениците за високите им постижения и изрази увереност в бъдещата им успешна реализация. Сама по себе си образователната система не може да гарантира успех, но трудът, упоритостта, въображението са пътят на развитието. Вие сте не само най-добрите, но и най-мотивираните да се справяте с предизвикателствата, отбеляза той. По думите му добрите постижение на децата са отражение и на усърдната работа на учителите. Учениците също благодариха на учителите и родителите си за подкрепата. Те заявиха, че училищата им са предоставили възможност да разгърнат потенциала си и да постигнат високи отличия.

 Министър Вълчев добави, че качественото образование винаги е било предпоставка за пълноценен живот. Според него в следващите години страната ни ще бъде по-добро място за реализация на младите хора. Предстоят ни още по-големи дигитални трансформации. За да бъдем част от развитите страни, трябва да имаме достатъчно подготвени специалисти в областта на природните науки, математиката и информационните технологии, каза още той.

 Заместник-министър Таня Михайлова също поздрави отличниците за проявения стремеж, труд и постоянство. В българското училище не само се преподава, но се отделя време за възпитание и изграждане на ценностната система на учениците, посочи тя. Според нея най-доброто постижение е, че зрелостниците имат амбиция, която ще им помогне във всички насоки на развитие. Вие сте добри, млади, умни и интелигентни хора. Докажете, че училището ви е дало добра основа, допълни тя.

 

Източник: www.novini.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Курсове по Английски Online
Психология курсове
Курсове Народни танци
Частен учител по Английски София
Уроци по Английски език за начинаещи онлайн
Фризьорски курс София
Уроци по Танго Пловдив
Курсове по Руски език Бургас
Курсове по Немски език
Уроци по Английски език Надежда
Курсове по Испански за начинаещи
Български за чужденци онлайн
Компютърна грамотност Варна
Частни уроци по Френски език Варна
Интензивен курс по Английски език intermediate
Подготовка по Математика за кандидат студенти
Уроци по Пеене София
Кик Бокс жени
Курсове по Математика за 3 клас
Уроци по Химия и Биология
Детски Футболни школи
Фризьори
Латиноамерикански танци Варна
Подготовка за матура по БЕЛ
Руски език
Swing танци в София хоби
Курсове Английски език Пазарджик
Йога в Студентски град
История за 5 клас
Уроци по Немски Варна
Разговорен Английски София
Курсове за Маникюр София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ