+ Предложи новина
17.06.2020

МОН иска да прави образователен Facebook

 Всеки ученик от 1-и до 12-и клас да има свой собствен акаунт в сървъри на просветното ведомство иска МОН. Идеята е да се създаде нещо подобно на образователен Facebook. В момента част от децата имат профили в Microsoft, но не всички учители са избрали да работят с тях. Идеята е да бъдат интегрирани всички образователни платформи, с които педагозите работят – Microsoft, Google и т.н.

 „Тези профили ще позволят анализ на ученето и резултатите на учениците“, обясни образователният министър, цитиран от агенция „Монитор”. Той посочи, че големите образователни платформи вече са внедрили изкуствения интелект и персонализирано образование, насочвайки определени задачи към дадено дете. „Това е бъдещето на електронното образование. Децата ще учат електронно не само от вкъщи, а и от училищата“, каза Вълчев.

 За да сработи електронното обучение, следващите години на учителите ще се плаща за създаването на безплатни образователни ресурси. „Следващите няколко години ще има много повече средства за електронизация на училищата“, заяви просветният министър. Той допълни, че ще бъде заложено закупуването на компютри за всеки учител и кабинет, както и математически инструменти като интерактивна програма за геометрия GeoGebra. Това щяло да помогне за по-лесно визуализиране на човешкото тяло, строежа на атома. Квалификациите на учителите също ще бъдат неприсъствени. Той припомни, че от МОН вече са разработили система за оценяване на курсове. Така, подобно на Booking, педагозите ще могат да гласуват с оценка до 4 за качеството на обученията, които са изкарали, и да помогнат при избора на останалите учители. По проект „Образование за утрешния ден“ следващите две години над 25 000 учители ще преминат курсове за дигитални компетентности, работа с електронни ресурси, обучения за създаване на електронно учебно съдържание и ресурси за деца със специални образователни потребности.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Учител по Български език
История и цивилизация за 5 клас
Курс за Компютърна грамотност
Школи по Математика Варна
Шофьорски курсове
Уроци по Гръцки език онлайн
Испански за деца
Курс за Компютърна грамотност
Ит обучение
Изпити по Английски език
Уча се Английски език
Уроци по Биология Бургас
Уроци по Брейк танци
Курсове в София
Индивидуално обучение по Английски език Варна
Пробна матура по География
Курсове по Испански език София
Онлайн уроци по Френски
Народни танци за начинаещи София център
Тренировки Бокс
Частна детска ясла София Дружба
Индивидуално обучение по Английски език
Китара уроци
Уроци по Немски език Варна
Уроци по Испански език Благоевград
Школи по Народни танци София Младост
Курсове Немски език Варна
Школа по Немски език
Граматика по Немски език
Уроци по Математика Люлин
Уроци по Химия Бургас
Тренировки по Футбол за деца София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ