+ Предложи новина
07.03.2018

Млади математици получиха грамоти от кмета на Стара Загора

Млади математици получиха грамоти от кмета на Стара Загора

  Специални грамоти с подписа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров получиха 11-те медалисти от наскоро завършилата международна математическа олимпиада в Тайланд. Водените от старозагорския математик Любомир Любенов, който е вицепрезидент на състезанието общо 48 малчугани  от 13 града в страната  се завърнаха от там с 19 златни, 19 сребърни и 9 бронзови медала в 11 –те възрастови групи. От Стара Загора е сребърният медалист, 8-годишният Йоан Михайлов. Второкласникът от СУ „Максим Горки“ вече пета година решава задачи, с които трудно се справят дори някои от преподавателите му.

 В края на тази седмица Стара Загора ще бъде домакин на традиционното състезание за избор на шампиони – математици, в което ще вземат участие 70 момчета и момичета от първи до шести клас от клубовете „Математически таланти“. Сред финалистите са лауреатът на „Успелите деца на България“ на фондация „Димитър Бербатов“ Огнян Огнянов от София, пловдивската му подгласничка Демира Недева и двамата абсолютни шампиони от олимпиадата в Тайланд т.г. Йордан Стоянов от Пирдоп и Ясен Пенчев от Габрово. Педагогът Любомир Любенов е създател  на международния турнир по математика „Дружба“, в чийто рамки през 1988 г. в Града на липите се проведе първото в света състезание по математическа лингвистика.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ