+ Предложи новина
23.07.2020

Младежи ще развиват туризма в Брезник в нов младежки център

 Закритата от 10 години селскостопанска гимназия в Брезник отново отваря врати, но като регионален младежки център RAISE Youth. В него момчета и момичета между 18 и 29-годишна възраст ще се обучават на пчеларство, билкарство, компютърни науки, разказване на истории, управление на електронен магазин и ще се учат как да развиват местния туризъм.

 На 18 юли бе завършен ремонтът на част от бившето училище в Брезник. Той е дело на организацията Център за развитие на устойчиви общности. Именно тя ще провежда обученията на бъдещите пчелари, билкари и специалисти в сферата на туризма и електронните услуги.

 "Ремонт всеки може да направи, компютри всеки може да купи, но ако не искате вие младежите да се развивате, няма как да станат реалност целите ни. Идеята е вие да измисляте инициативи в хода на работата. Манивелата трябва да се завърти от вас. Възможности има. Ние чакаме вашите идеи", призова десетките млади хора по време на откриването директорката на Центъра за развитие на устойчиви общности - Станимира Хаджимитова.

 Директорката на Центъра за развитие на устойчиви общности - Станимира Хаджимитова, зам.- кметицата на община Земен - Даниела Владимирова и секретарят на общината Стоян Стоянов (от ляво на дясно) СНИМКА: Митьо Маринов
На откриването присъстваха и зам.- кметицата на община Земен - Даниела Владимирова и секретарят на общината Стоян Стоянов.

 "Днешната младеж е талантлива. Вярвам в младите хора. Имат умения и възможности и ние като институции трябва да им даваме възможност да се изявяват", каза Владимирова и изрази надежда, че младите тепърва ще развиват областта. Програмата е на територията на цялата пернишка област и има също за цел да намали безработицата в региона. По време на обученията ще се развива и онлайн магазин със стоки на местни производители, а през следващите летни месеци младежите ще тръгнат по пътя на социализма. Тези, които учат как да разказват истории, ще се разходят по стъпките на своите деди в България отпреди 1989-та г. "Този маршрут ще го промотираме като туристически. Ще минава през София, Перник, Ковачевци и др. села", обясни Станимира Хаджимитова.

 През август пък стартира курсът по везба. Вече има записали се, но се набират все още желаещи. В началото на септември започва курсът за управление на туристическа фирма и освен да развиват онлайн магазин, младежите ще организират фермерски пазари. Редица младежи вече са преминали курс по пчеларство и за да продължат практиката си, съвсем скоро ще се сдобият с няколко кошера, за които да се грижат. На 22 и 23 юли стартира и пореден курс по билкарство.

Източник: www.24chasa.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Бокс тренировки
Уроци по Химия и Биология
Пилатес в София-център
Народни танци Пловдив за деца
Начално ниво на Английски език
Йога Люлин
Изучаване на Италиански
Курсове по it
Курсове Счетоводство Бургас
Курсове по Масаж София
Народни танци Пловдив за деца
Частна детска градина София горна Баня
Уроци по Плуване Варна за възрастни
Френски център София
Частна детска градина София Редута
София Фитнес
Курсове по Немски Варна
Салса танцово студио
Частни уроци по История Пловдив
Подготовка по Математика
Уроци по Испански Варна
Индивидуални уроци по Компютърна грамотност
Курсове по Математика Варна
Оперативен Счетоводител
Курсове Английски Варна
Учители по Английски
Частни уроци по Немски Стара Загора
Реферат по География
Школи по Народни танци Овча Купел
Курсове по Английски език
Курс по Индийски танци
Йога Хасково
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ