+ Предложи новина
20.05.2016

Минути след старта на втората матура журналисти отново купиха отговорите

Минути след старта на втората матура журналисти отново купиха отговорите

  В деня на втория зрелостен изпит екип на Нова телевизия се сдобил с изпитните варианти минути след старта на препитването, съобщават от медията. Малко по-късно от Нова занесли разпечатаните материали на заместник-министъра на образованието Диян Стаматов. Преди да ги види той обяснил, че тестовете се изпращат до директорите на училища, като се качват на работен сайт. Достъпът до него се осъществявал чрез защитена парола, която също се получавала непосредствено преди началото на съответната матура.

 Все още прокуратурата не знае дали и кой е изнесъл отговорите на матурата по български език и литература (БЕЛ). Това заяви говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова. По думите ѝ ако не става въпрос за информация, нарочно подадена от длъжностно лице или лица, тогава всъщност няма престъпление. Ако хипотезата е, че някой зрелостник е решил матурата и е давал отговорите на други, това не е наказуемо по закон, стана ясно от думите на Арнаудова пред Нова телевизия. 

Припомняме, че вчера (19 май) в Пловдив са били задържани двама души и са разпитани като свидетели. Към настоящия момент няма повдигнати обвинения не заради извършена окончателна оценка дали е осъществено престъпление или не - държавното обвинение изяснява дали въобще може да има обвинения.

Източник: www.dariknews.bg  www.actualno.com

Оценка 4.81 от 42 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ