+ Предложи новина
03.04.2020

Министърът прогнозира успешна учебна година заради ефективното електронно обучение

 В момента не се поставят оценки на учениците. Учителите отбелязват активността и ангажираността им, както и това дали са се справили с проекти, което ще се отрази по-нататък на оценяването им. Това заяви просветният министър Красимир Вълчев в интервю за БНР. Всички се озовахме в ситуация, която беше трудна, неочаквана, непредвидена, коментира той.

 През изминалата седмица учителите започнаха с преподаване на нови знания, но по-голяма част от онлайн уроците бяха за затвърждаване на знания и упражнения. Целта през първите дни беше да създадем всички организационни технически предпоставки за ефективно провеждане на електронното обучение, отчете министърът. Той обясни, че вариантите за завършване на учебната година са поне няколко. "Едно е да възстановим учебните занятия в началото на май, второ – в края на май, трето – юни месец. Най-вероятно ще бъдат отложени част от изпитите. Това, че стартира ефективно електронното обучение е предпоставка да приключим успешно годината", посочи Вълчев. По думите му в момента голяма част от часовете от учебния план се провеждат в електронна среда. "Нашите данни са, че 90% от учениците и 96% от училищата са включени в дистанционно обучение. Някои го правят по-пълноценно, други – не толкова, а в част от семействата няма компютри", допълни Вълчев.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ