Регистрирай се
+ Предложи новина
26.04.2021

Министърът предлага учениците да се върнат в клас на 10 май

Учениците от 6-и и 11-и клас ще заемат местата си на чиновете седмица по-рано от предвиденото. Това стана ясно от думите на образователния министър в оставка Красимир Вълчев, който съобщи, че предлагат двата випуска да се върнат на присъствено обучение от 10 май, а не както бе по график от 17-и.

 Причина за предложението са подобрената епидемична ситуация и желанието повече ученици да се обучават присъствено, обясни Вълчев. Затова след множеството почивни дни покрай Великден и Гергьовден от МОН предлагат в класните стаи да се върнат още два випуска. „Предлагаме от 10 май още два класа да се върнат - 6-и и 11-и. Те бяха най-засегнатите, особено в големите градове, които през март взеха решение да преустановят присъствения учебен процес за прогимназиален и гимназиален етап“, обясни Вълчев. Малкият брой присъствени дни за двата випуска стана причина родителите на шестокласниците в столицата да изразят притеснението, че децата им са били присъствено на училище само шест дни от началото на календарната година. От февруари учениците от прогимназиален и гимназиален етап се връщаха в училище по график. Тогава за 6-и, 9-и и 12-и клас присъственото обучение бе възстановено между 4 и 17 март. В София и други по-засегнати от пандемията градове областните щабове обаче взеха решение да изпратят учениците от 5-и до 12-и клас да учат от вкъщи по-рано. Така в столицата учениците минаха към онлайн уроци още от 12 март, или за 2021-ва 6-и и 9-и клас бяха изкарали общо 6 дни в класните стаи.

 При връщането на 6-и и 11-и клас по-рано в класните стаи от 10 май присъствено ще учат общо пет випуска, тъй като по графика на ротация в класните стаи от днес се завръщат 5-и, 9-и и 12-и клас. За зрелостниците обаче това се явява последна учебна седмица, тъй като за тях учебната година приключва на 14 май и голяма част от тях навярно ще се отдадат на подготовка за предстоящите матури.

 Oт 17 май пък в клас по график трябва да се върнат и седмокласниците. Ако бъде прието предложението да има ученици от пет випуска, то освен 6-и и 11-и клас в училище би трябвало да се върнат и 8-и и 10-и клас, които бяха първите завърнали се в клас в началото на месеца. Вълчев изрази надежда те да останат присъствено до края на учебната година.

Източник: www.monitor.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Клубове за Народни танци Варна
Уроци по Математика София по домовете
Шофьорски школи София
Йога за отслабване
Курсове за Ноктопластика
Уроци по Английски език за деца
Уроци по Пиано София
Латино танци за деца в София
Тренировка по Футбол
Уроци по Гръцки език София
Индивидуални уроци по История
Зумба танци
Частни уроци по Китайски език София
Уроци по Пеене Пловдив
Уроци по Народни танци София Люлин
Курсове по Руски език Бургас
Уроци по Китара София цени
Индийски танци уроци
Немски език курс
Клуб по Спортни танци
Балет деца Люлин
Салса училище София
Езикова школа Немски език София
Частни уроци по Биология Враца
Йога за начинаещи
Пилатес упражнения за гръбнака
Курсове по Испански Пловдив
Матурата по Английски
Уроци по Немски за деца
Курс по Испански език София
Курсове по Италиански
Уроци по Немски гьоте институт
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ