+ Предложи новина
19.03.2018

Министър Вълчев се обяви против сегрегацията на училищата

Министър Вълчев се обяви против сегрегацията на училищата

  Категорично трябва да се провеждат политики по десегрегация, за да не се увеличава броят на сегрегираните училища. Това каза пред журналисти министърът на образованието Красимир Вълчев. „Трябва да положим максимум усилия в сегрегираните училища за работа с децата. Тази политика предотвратява това едни училища да бъдат нежелани и целият район около тях да се превърне в нежелан“, подчерта Вълчев. Той уточни, че за приема в 1 клас не е водещ принципът на уседналост, а принципът на близост. „Това е така от гледна точка на това детето да може по-бързо и безопасно да се придвижва до училище. Принципът на уседналост беше въведен миналата година заради множеството сигнали за злоупотреби с адресните регистрации“, поясни образователният министър, цитиран от БГНЕС.

 Красимир Вълчев уточни, че може да запишете детето си във всяко едно училище, но когато в едно училище има повече желаещи, отколкото места, трябва да има някакъв принцип. „Ние сме казали, че се избират тези, които живеят в прилежащия район. Ако децата, които живеят в прилежащия район, се прилагат вече други критерии“, допълни просветният министър. От друга страна Вълчев коментира, че около 150 000-200 000 училищни шкафчета ще бъдат закупени, като доставката им се очаква да бъде към края на годината или лятото.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.82 от 38 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ