+ Предложи новина
17.08.2018

Министър Вълчев подкрепя мобилните телефони в час, но само за учене

Министър Вълчев подкрепя мобилните телефони в час, но само за учене

 “Мобилни телефони и разговори в клас - не. Дисциплината е важна. Мобилни устройства и учене чрез тях - да”. Така образователният министър Красимир Вълчев коментира темата “за” или “против” мобилни телефони в часовете. Дебатът у нас се разгоря, след като Франция забрани мобилните телефони в училище от 1 септември. Това беше предизборно обещание на президента Еманюел Макрон.

 Близо 60 хил. деца се очаква да се запишат в първи клас за следващата учебна година, каза още министър Вълчев пред Би Ти Ви. В момента в училищата текат 850 ремонта, а над 500 школа ще бъдат обновени в следващите 2 г., допълни той. От тази година се очаквало да бъдат поставени и над 200 хил. шкафчета в училищата. Осигуряването им е една от мерките, които МОН предприе за олекотяване на ученическите раници. Шкафчета ще има за около 40% от децата в училище, каза Вълчев.

 Увеличение на учителските заплати ще има от догодина, напомни Вълчев. В момента средната брутна заплата за учител е 760 лв. С увеличението от около 20% тя ще стане 1300 лв. До края на мандата на правителството увеличението трябва да стигне 50%.

Източник: www.24chasa.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ