+ Предложи новина
01.10.2019

Министър Вълчев откри новата академична година в Югозападния университет

Министър Вълчев откри новата академична година в Югозападния университет

 Mинистърът на образованието Красимир Вълчев участва в откриването на новата академична година в Югозападния университет "Неофит Рилски". "Тази година може би за първи път в системата на висшето образование имаме студенти, които са почти изцяло родени през 21 век. Един век, в който промените ще се случват още по-бързо, промени, които ние не можем да предвидим, деца, които ще бъдат на пазара на труда активни може би и 2060 година и след това" каза министърът на образованието. По думите му днешните деца ще бъдат принудени да се учат в много по-голяма степен през целия си живот и висшите училища трябва да се настроят към тази динамика и да дадат комплекс от знания и умения, необходими на днешните студенти през следващите десетилетия.

 "Тук е вече работата на преподавателите да успеят да ангажират техния интерес, тяхното внимание, тяхното желание за учене. Факт е че днешното поколение и ученици, и студенти по-трудно намираме пътя за учене към тях, в много по-голяма степен висшите училища трябва да бъдат иновативни." посочи още той.

 Според министъра на образованието висшите училища в България трябва да бъдат по-свързани с европейските университетски мрежи, да акцентират върху научната дейност и да се грижат за реализацията на студентите. Държавата ще продължи да подпомага университетите в политиките им за модернизация и въвеждането на иновациите, каза още Вълчев.

 По време на откриването на учебната година в Благоевград Красимир Вълчев отбеляза, че се разчита на широкопрофилните висши училища, какъвто е Югозападния университет, да обезпечат с учители системата на предучилищното и училищното образование. С тази цел се предоставят стипендии и се увеличава приема в педагогическите професионални направления. По време на откриването министърът на образованието Красимир Вълчев и ректорът на университета проф. д-р Борислав Юруков връчиха студентските книжки на първокурсниците, които са приета с най-висок бал във всеки един от факултетите на висшето училище.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Курсове за Фризьори Варна
Частни уроци по Български език и Литература София
Летни курсове Английски
Йога курс
Пилатес в София-център
Медитация и Пилатес в София
Частна детска ясла София Надежда
Летни курсове Варна
Курсове по Немски език София
Уроци Танго цени
Уроци по Плуване за деца София
Английски за деца
Курс по Испански Стара Загора
Препоръчайте ми сериозен курс по Гръцки език
Разговорен Английски за 6 седмици
История на българската Литература
Учител по Испански
Частна детска ясла София Люлин
Курс Немски Пловдив
Народни танци Варна за деца
Китара уроци
Частни уроци БЕЛ
Курсове за Сладкари
Онлайн курс по Английски
Учител по Рисуване
Латиноамерикански танци София
Обучение по Психология в България
История за пепеляшка
Уроци по Химия Русе
Учител по Английски език София
Нива по Английски език
Курс по Немски онлайн
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ