+ Предложи новина
23.03.2015

Министър Танев: "Университетските факултети са архаизъм"

Министър Танев:

  Министър Танев съобщи, че предстои въвеждането на професионално и колежанско образование, като клъстърите ще са част от ново ниво, отделно от системата на висшите училища. "Основата цел ще е да се изковат закони, които да позволят максимално усвояване на европейските средства в новия програмен период. Те трябва и да гарантират, че държавната субсидия ще отива там, където и е мястото".

  "Има много за чистене в сферата на висшето образование", заяви във Велико Търново министърът на образованието Тодор Танев. Той обяви университетските факултети за ненужни като основна структурна единица на висшите учебни заведения и ги нарече "архаизъм". Попитан редно ли е частните училища в системата на средното и висшето образование да получават държавна субсидия, министър Танев отсече, че не е необходимо. "Смятам този въпрос за злободневен. Търсете отговор от Народното събрание. Моето мнение, както и това на министерството не е меродавно. Точка!", коментира лаконично Тодор Танев.

Източник: www.trud.bg

Оценка 4.92 от 24 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ