+ Предложи новина
25.05.2015

Министър Танев: "Приключилите матури са най-успешните досега"

Министър Танев:

  Току-що приключилите матури са най-успешните досега, заяви пред БНР министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев. Той коментира въпроса за изтичането на информация по време на изпитите, както и това, че по повод препитването на зрелостниците неизвестен човек името "Пейо Яворов" написа във Фейсбук: "Успех на всички утре. Дано ще ме научили добре". 

  "Това бяха най-успешните матури от години насам, шумотевицата не беше подета от българската журналистическа гилдия и се надявам, че проверката, която се прави, ще даде съвсем ясно каква е картината. От тези по-добри матури отдавна не е имало. Мисля, че се постарахме наистина. Организацията беше максимално добре направена, грешки имаше, но това бяха били изолирани случаи. Явиха се хиляди ученици, важното е, че мина спокойно, а и това е първата година, в която ние успяхме да затегнем малко повече дисциплината. Три пъти повече са тези, които са хванати в измама, в преписване, от колкото максималния брой на хванатите в последните години. 

  Системата работи добре, задачата беше генерирана пред мен. Някакви си осем часа по-рано е казано, че "аз съм Яворов“. Само авторът е казан. Нека този нихилизъм, който съществува в държавните институции, тази тревога, която ние генерираме ние с този разговор, неверието в министерството, да не помагаме на тези, които искат да го направят. 

  Министерството не е единственият орган, който трябва да гарантира намаляването на тези случаи. Съвсем е ясно на всеки, че ние не можем да ги избегнем 100-процентово. Важното е да има спокойствие в системата и това да бъдат изолирани случаи", заяви той.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.91 от 23 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ