+ Предложи новина
21.09.2021

Министър Денков: Следващите седмици ще бъдат критични за училищната система

 Следващите 2-3 седмици ще бъдат критични за училищната система и за този нов подход, който вложихме за контролиране на процесите в училище. Трябва да следим как ще се промени ситуация. Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, след като присъства на откриването на новата академична година в УНСС.

 "Внимателни сме с училищната мрежа. Има математически модели, които предсказват, че може да има бързо повишаване на случаите във връзка със започването на учебната година. Следим ситуацията внимателно, за да не допуснем това. Ако видим, че има рязко повишаване, моментално ще реагираме, за да не позволим да се разраства кризата в училищната система", категоричен е той.

 "Това, което е в квартала, в града, се внесе в училищата. Сега трябва да внимаваме процесът да не се обърне в обратна посока", каза още министърът. Проф. Денков припомни, че миналата седмица карантинираните учители са били 0,66%, а учениците - 0,31, но днес данните показвали, че са по - малко.

 "Как ще се развие епидемична обстановка, зависи дали ще се спазват мерките. Те доказано работят", подчерта министър. По отношение на учебната 2021/2022 в университетите проф. Денков обясни, че в цялата страна има възможност тя да започне присъствено.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.87 от 31 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ