+ Предложи новина
08.02.2024

Международна ученическа олимпиада Кингс – иновативният подход

Международна ученическа олимпиада Кингс е образователна платформа за провеждане на олимпиади, която предоставя възможност на ученици от 1-ви до 8-ми клас да проверят знанията си по 7 предмета. Кингс отговаря на съвременните изисквания за организиране на състезания и се провежда на територията на шест държави, които са: България, Литва, Полша, Азербайджан, Грузия и Индия.

За периода от четирите сезона, които бяха проведени в България, над 33 732 ученици взеха участие в първи кръг и провериха знанията си безплатно. Броят на учителите, които станаха част от семейството на Кингс, продължава да расте и достигна 4 208! Работим в сътрудничество с над 2 427 училища.

Пролетният сезон на олимпиадите за 2024 година започна и носи със себе си много новини за учителите и учениците! Наградният фонд за финалния кръг е увеличен и ще бъдат наградени не само участниците, заели I-во, II-ро и III-то място в страната, а и тези от активните класове. Учителите могат да участват във финалите заедно с всички свои възпитаници и да станат АКТИВЕН КЛАС.


Необходима е регистрация на поне 15 ученици, от една и съща възрастова група, за финала и класът получава:

  • Награди за I - во, II - ро и III - то място за най-добре представилите се ученици в класа;
  • Диплома за всеки ученик, която потвърждава, че ученикът е част от активен клас;
  • Химикалка на Кингс за всеки ученик.


Учениците и учителите, включили се през есенния сезон на 2023 година, образуваха активни класове, които наброяват 180. Участниците спечелиха 360 предметни награди, 1 552 химикалки на Кингс и дипломи, които засвидетелстват участието им. Учителите са щастливи от факта, че имаха възможност да проведат олимпиадите под свое ръководство и лично да наградят учениците, които са заели призови места в класа.

Посетете www.kingsolympiad.com, регистрирайте ученици и станете АКТИВЕН КЛАС на Кингс!

Какво ни отличава?

А. Безплатно участие в първи кръг

 Ние предоставяме безплатно участие в първия кръг на олимпиадите, като олимпиадите се организират по различни предмети, които са: английски език, български език, човекът и природата, математика, човекът и обществото (родинознание), информатика и логика. 

Б. Състезанията се провеждат онлайн

 Нашите състезания са изцяло дигитализирани, което елиминира нуждата от използване на хартиени материали, които усложняват провеждането на състезания. Всички тестове се подготвят съвместно от международни и местни екипи от учители, като са съобразени с учебната програма. Олимпиадите на Кингс изискват базови познания по предметите и не е необходима предварителна подготовка за тях, но въпреки това предоставяме подготвителни тестове.


Нашата мисия е да дадем шанс на учениците да получат признание за своите таланти, като сме насочени в посока да ги стимулираме да покажат своя състезателен дух, да добият самочувствие и да се научат да мислят разчупено.


С какво допринасят учителите?

Учителският колектив от България представя сериозните си педагогически търсения чрез участие в различни състезания. Сътрудничеството на педагозите е от огромно значение, тъй като те помагат за организирането на олимпиадите, а от своя страна Кингс им съдейства в мисията да мотивират учениците си да достигнат по-високи нива на знания, както и да се развиват в областите, които са най-интересни за тях.

Учителите създават свой личен профил и регистрират всички желаещи ученици, а за всичко останало ние сме се погрижили, като сме се постарали да направим провеждането на състезанията максимално лесно и достъпно за аудиторията.


Какъв е приносът на Олимпиади Кингс?

 Екипът на Кингс се стреми да улесни процеса на провеждане на олимпиади, като осигурява:

  • Гъвкавост: Платформата дава възможност тестовете да бъдат направени вкъщи или в училище (с помощта на компютър, лаптоп, телефон или таблет) и в удобен за ученика ден и час;
  • Подготовка: Подготвителни тестове в профила на всеки участник, които помагат на ученика да добие представа какво го очаква по време на състезанието;
  • Индивидуалност: Резултатът от квалификационния кръг на олимпиадата е индивидуален, не е обвързан с рейтинг и може да бъде видян само от участник, родител и учител;
  • Признателност: Всички участници получават признание за положените усилия и показаните знания чрез получаване на специално благодарствено писмо от участието си в първи кръг на Международна Олимпиада Кингс;
  • Удовлетворение: Дипломи за всички участници и награди за победителите във финалните кръгове, за да виждат плодовете на своя труд;
  • Благодарност: Нашата мисия е невъзможна без помощта на  учителите и поради тази причина сме предвидили бонус точки, които се преобразуват в подаръчни ваучери (въвеждането на промо код KINGSBG2024 носи 60 точки за добре дошли) и грамоти, чието предназначение е да засвидетелстваме уважение и огромна благодарност.

Как олимпиадите ни помагат на учениците?

Олимпиадите дават възможност на учениците да обогатят знанията си и още от малки да се насочат към сферата, която представлява най-голям интерес за тях. Те могат да добият ясна представа за наученото до момента и да получат обективна оценка за представянето си, което съпоставят с участниците не само от България, но и от други държави. Кингс допринася в мисията учениците да са по-заинтересовани от обучението си, а статистиката показва, че средният им успех се повишава с над 20% благодарение на нашите олимпиади.


Какво предстои?

Първият кръг на Кингс започва на 26 февруари 2024 година! Каним всички учители да станат част от общността на КИНГС и ще се радваме, ако Вие се присъедините към нашето семейство. Ако желаете да научите повече за нас и/или да регистрирате учениците си за участие в олимпиадите, можете да го направите, като посетите www.kingsolympiad.com


Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Двойно Счетоводство
Онлайн курс Английски
Хип Хоп уроци
Народни танци Пловдив Кючук Париж
Летни курсове по Немски
История на Бургас
Разговорен Английски София
Езикова школа Стара Загора
Индивидуални уроци по Английски София
Уроци по Пиано ноти
Народни танци София Бели брези
Уроци по Математика за 7 клас Пловдив
Курсове Уеб Дизайн
Уроци по Пиано Младост
Индивидуални уроци по История
Курсове по Немски за деца
Козметични курсове София
Частни уроци по Испански Бургас
Уроци Китара Пловдив
Езикови школи Бургас
Уроци по Китайски език София
Училища Испански език
Курсове по Немски език в Русе
Народни танци Надежда
Руски език предлага вечерен курс
Как да науча Английски бързо
Курс по Йога
Матура по Математика
Частни уроци по БЕЛ
Уроци по Модерен Балет София
Народни танци Варна македонски дом
Школа за Народни танци
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ