+ Предложи новина
13.02.2018

Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна ще има нова, модерна сграда

Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна ще има нова, модерна сграда

  Новата сграда на Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна ще бъде пример за училище на 21 век. Това сподели кметът Иван Портних, който представи стъпките за реализиране на проекта пред екипа на гимназията и директора на училището Павлин Петков. Новата сграда ще бъде разположена на терен от 22 дка в района на техникумите в кв. „Победа“, като строителството й ще бъде финансирано от държавата и от Общината.

 „Индикативната стойност на обекта с технологичното оборудване, е около 12 млн. лв. В хода на изготвянето на техническия проект, съвместно с ръководството на училището, ще се реагира, ако има допълнителни специфични изисквания“, обясни кметът. Той допълни, че е проведена ползотворна среща с министъра на образованието Красимир Вълчев.

 „Имаме неговата подкрепа, както и подкрепата на премиера Борисов. Следващата седмица ще свикаме извънредна сесия на Общинския съвет, на която ще поискаме от държавата терен, който да обединим с общинския парцел. Така ще осигурим необходимата площ, изисквана нормативно, за изграждане на една модерна сграда на това емблематично за града ни училище“, каза още Портних. Цялата концепция на развитие на района предвижда превръщане на зоната на техникумите в образователен кампус. С проекти по оперативна програма „Региони в растеж“ ще бъдат реновирани сградите на Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване и на Професионалната гимназия по електротехника. Сградата на Колежа по туризъм също се ремонтира. „Амбицирани сме да превърнем района в център за обучение по математика, информатика, технологии, техника. Ще инвестираме средства в обновяване на инфраструктурата - на сградния фонд, технологично оборудване, както и съчетаване на определени общи функции, като плувен басейн, многофукционална спортна зала за осигуряване на условия за спорт на всички ученици. В близост е и базата на стадион „Локомотив“, която също ще развиваме“, обясни още варнеския кмет.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ