+ Предложи новина
26.09.2018

Малчугани се учат на грижи и отговорности със собствена биоградина

Малчугани се учат на грижи и отговорности със собствена биоградина

 Уникална за Пловдив биоградина, в която децата отглеждат зеленчуци и се учат на грижи и отговорности, е направена в детска градина „Мир”.

 Биоградината е изградена изцяло по идея на директора Йорданка Начева, като за нея се грижат деца от всички възрастови групи. По този начин малчуганите развиват въображението си, по-лесно усвояват математическите и природните явления и зависимости и се научават на важни социални умения, които ще им бъдат полезни и в бъдеще. „Като една Монтесори детска градина ще ги научим да работят заедно във екип, да си помагат, да се изчакват, да се грижат за растенията и да бъдат отговорни. Опознаването на растежа от малкото семенце до големия домат, ряпа или тиквичка, както и грижата за природата, са част от образователната ни мисия”, каза директорът Йорданка Начева, след като показа градината на кмета на район „Западен” Димитър Колев.

 В двора на "Мир" от това лято има и изцяло нова фитнес площадка. Тя е изградена по съвместен проект с община Пловдив, като детската градина участва с 35 процента от делегирания бюджет, а останалото финансиране е на община Пловдив. Площадките са много използвани от децата. Чрез тях малчуганите укрепват физически, развиват своята съсредоточеност и координация на движенията и се подготвят за по-големите отговорности, които ще поемат с порастването си. На разположение на малчуганите са още футболно игрище, площадка за безопасност на движение по пътищата и четири изключително модерни детски площадки, отговарящи на всички изисквания.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.89 от 28 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ