+ Предложи новина
20.08.2018

Малчугани от бургаска детска градина спят на открито

Малчугани от бургаска детска градина спят на открито

 Иновативен подход прилагат ръководството и педагозите на бургаската детска градина "Детелина" в жк. "Славейков" по отношение създаване на естествена среда за отглеждане на децата. По типичен скандинавски модел през деня децата правят водни бани под лъчите на слънцето, организирани в забавни игри, а следобедният сън на малчуганите преминава на чист въздух, на открито. Известно е, че малките деца в скандинавските страни задължително прекарват част от ежедневния си сън на открито, като това се извършва дори през зимата на минусови температури.

 От детското заведение уточниха, че децата са под непрекъснато наблюдение по време на следобедния сън, а според различни научни медицински изследвания децата, които прекарват повече време навън, дори и в сън, са по-бодри, хранят се по-добре и се справят по-лесно с простудните заболявания.

 Днес, различни научни медицински изследвания доказват, че децата, които прекарват повече време навън, дори и в сън, са по-бодри, хранят се по-добре и се справят по-лесно с простудните заболявания.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ