+ Предложи новина
20.02.2020

Майка потърси медиите, за да разкаже как синът ѝ е избягал от детска градина

 Майка на 5-годишно момченце го остави в детската градина и замина на работа. Часове по-късно случайно откри на улицата лутащо се в мъглата малко дете, което се оказало нейния син. За това съобщава „Девня - древна и модерна“, където жената разказала как малкия Мариян бил оставен без надзор в детска градина в Девня, излязъл навън и дълго скитал сам в студа. Тя вече отписала детето си от забавачката и настоява за намеса на медиите, за да не може скандалът да се потули.

 Скандалната история, разказана от на Анка Илиянова, е от началото на седмицата, когато води своя син в детска градина „Незабравка“ в кв. „Девня-1“. Както повечето малки деца, така и малкия Мариян се разстройвал при раздялата, разказва тя. Детето плакало известно време, но майка му го успокоила, след което го оставила на грижите на персонала и заминала за работа.

 Жената била образователен медиатор в СУ „Васил Левски“ и обикаляла по адресите на нередови ученици. Когато се прибирала с колата си на път за училището, който минава край гробищата, забелязала в гъстата мъгла силует на малко дете, което върви самó по шосето към квартал „Река Девня“. Озадачена, тя решила да спре и да разбере какво става. Още по-озадачена останала, когато разпознала, че на пътя в мъглата съвсем само, по пантофи, без яке, тресящо се от студ и с дупки на панталона, е собственото й дете.

 Майката казва, че още не може да се съвземе от ужаса, който е преживяла в понеделник сутринта. Тя прибрала детето у дома, след което отива в детската градина, където я посрещнали 3 лелки, които я попитали къде е Мариян. Според обяснението на учителката на детето, той поискал да отиде до тоалетната, но повече не се върнал. Оказало се, че детската градина била без портиер, а входната врата - винаги отворена. Така, оставено без надзор, детето напуснало сградата и се отправило към дома си.

 Истинско чудо е, че по пътя се е разминало само с нападение от бездомно куче, защото в гъстата мъгла е можело да бъде блъснато от някой автомобил. Вместо да проявят елементарно възпитание и да се извинят на майката за причинения стрес, персоналът демонстрирал твърде нагло поведение. Те едва ли не изкарали момченцето виновно за това, че е избягало, тъй като според тях, имало проблеми. „

 Детето ми е напълно здраво – и физически, и психически“, обяснява Анка Илиянова. Тя е категорична, че няма да забрави този случай и ще съди детската градина за причинените вреди. „Във всяка нормална държава за подобен гаф учителката, леличката и директорката щяха да бъдат дисциплинарно уволнени и съдени за немарливо изпълнение на служебните си задължения, с което са изложили на риск живота и здравето на малолетно дете“, коментират ситуацията в социалните мрежи. Тъй като има съмнения, че случаят не е докладван в Община Девня, възмутената майка си е записала час в приемния ден на кмета Свилен Шитов, за да му разкаже за инцидента. 

Източник: www.monitor.bg


Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ