+ Предложи новина
25.08.2015

"Летен университет `2015" Албена

  13-ото издание на летния университет започва във ваканционно селище Албена. Младежката проява ще продължи до 31 август. В нея ще се включат близо 400 студенти от над 20 висши учебни заведения. Ще се проведат 4 обучения и ще се излъчат шампионите в 11 вида спорт. Освен спортни игри, всяка година организаторите се стараят да променят и обогатяват програмата на летния университет, включвайки в нея различни академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, както и мероприятия с развлекателен характер – Мис и Мистър „Студентско лято” , хавайско парти, графити-парти и др. Гости на „Летен университет `2015“ ще бъдат Ирена Соколова – областен управител на Перник и Калин Каменов – зам.-министър на младежта и спорта.

 "Летен университет" представлява проект на Националното представителство на студентските съвети, стартирал като „Национални студентски игри" през 2002 година. Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, Община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет". През 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет". Летният университет е социален проект за активен диалог между студентските общности на висшите училища чрез участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития. По този начин младите хора работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности. Друга  цел е популяризирането на масовият непрофесионален спорт сред студентите, както и привличането на по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

 В откриването на събитието ще участва изпълнителят от българското телевизионно музикално шоу Х Фактор Сабатин Гогов.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ