+ Предложи новина
11.12.2017

„Кутии на приятелството” ще зарадват за Коледа болни деца от Пловдив

„Кутии на приятелството” ще зарадват за Коледа болни деца от Пловдив

  Ученици ще пъхнат играчки и лакомства в Кутии на приятелството, а доброволци на младежкия Червен кръст ще ги разнесат из детските отделения на пловдивските болници, за да зарадват хлапетата, които ще посрещнат празниците там. Традиционната кампания тази година ще е с участието на възпитаниците на ОУ „Райна Княгиня” и  СУ „Любен Каравелов”. Интерес проявили и от ДГ „Чучулига”.

 До 20 декември в учебните заведения ще се събират подаръците, които могат да съдържат играчки и пакетирани дребни лакомства. Върху кутиите подателите трябва да отбележат дали дарът им е за момче или за момиче и за каква приблизителна възраст е подходящ. Кутии на приятелството ще се събират и в офиса на БЧК на ул. „Кракра”, там могат да ги занесат всички пловдивчани, които искат да участват в кампанията. Много често децата добавят в пакетчетата и лични послания, разказа Мария Нешева. Често наричат плюшените играчки за талисмани на болните деца и пожелават да им донесат късмет и бързо оздравяване. Миналата година в рамките на кампанията „Кутии на приятелството” са събрани над 200 подаръка. Сега в акцията се включват и възпитаници на училището за  деца с увреден слух. По друг проект те изработвали коледни картички, които ще предоставят на червенокръстците за коледната акция. Така във всеки подарък ще има честитка, дори и учениците да не са сложили своя.  

 На 22 декември, в последния ден преди началото на поредицата празнични дни, около 15 доброволци от младежкия Червен кръст под тепетата ще обиколят с чувала с подаръци детската хирургия в УМБАЛ „Св. Георги” на „Пещерско шосе” и детската клиника на бул. „Васил Априлов”. Ще минат по стаите и в отделението за малчугани на МБАЛ „Пловдив”.  

 Болните деца много се радват на флумастери и книжки за оцветяване, особено с коледни мотиви, каза Мария Нешева. Обикновено момичетата подбират подаръци за момичета, а момчетата - за момчета. Миналата година не скъпили средства и купили дори образователни игри, познавателни кубчета с азбуката и числата, интерактивна географска карта, актуалния комплект „Опознай България”. Обикновено най-активни са децата и гражданите в последната седмица преди Коледа.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Подготовка за матура по Български
Курсове Маникюр
Компютърни курсове Русе
Немски език за деца онлайн
Уроци по Цигулка Варна
Тест по География на България
Фризьорски курс Плевен
Урок по Гръцки
Курс по Рисуване за възрастни
Индивидуални тренировки по Футбол
Индивидуални уроци по Математика за 7 клас
Учител по Математика в Хаджи Димитър
Курсове по Немски език в Пловдив
Руски език
Салса танцово студио
Занималня Лозенец София
Курсове по Фризьорство София
Народни танци Пловдив Кючук Париж
Курсове Руски език Бургас
Частна детска градина София Лозенец
Модерен Балет мнения
Школа по Английски език Пазарджик
Курсове Компютърна грамотност
Езикови школи София цени
Частни уроци Английски Пловдив
История на българската държава и право
Английски език частни уроци
Школа за Хип Хоп танци София
Уроци по Френски език Варна
Индийски танци уроци София
Частни уроци по Руски език Пловдив
Латино танци нови групи
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ