+ Предложи новина
04.02.2016

Кунева: Ще изпълня този ангажимент с отговорност и кураж

Кунева: Ще изпълня този ангажимент с отговорност и кураж

  След като съм поела този ангажимент, аз ще го изпълня и ще го изпълня с отговорност и кураж. Това каза новоизбраният министър на образованието и науката Меглена Кунева. "Аз няма да разпилея и частица от свършеното. Държава се гради камък по камък, тухла по тухла във всяка една област. Не подценявам всички усилия, които министър Танев е направил дотук, сигурна съм, че може да се надгражда", допълни тя. „Когато си се заел с такава работа, каквато аз върша, да правиш анализ на собствените си чувства не е сериозно. След като съм поела този ангажимент, аз ще го изпълня и ще го изпълня с отговорност и кураж. Много неща може да загуби човек, но ако загуби куража си, губи всичко. В политиката въпросът за куража е наистина основен”, коментира Кунева във връзка с това как се е почуствала, след избирането ѝ. 

 Тя посочи, че от РБ са направили симетричен ход на този на ГЕРБ, когато за министър на вътрешните работи бе избрана вицепремиерът Румяна Бъчварова. „Това е и според коалиционното ни споразумение с ГЕРБ, че при оставка се дава възможност на политическата сила, която е излъчила министъра, подал оставка, да направи свое предложение. Тя е уверена, че не подценява усилията на министър Танев, направени до тук: "Но тъй като сроковете са кратки, аз ще събера екипите и ще погледна хората в очите, за да разбера имат ли желанието и подготовката да го свършат". Кунева посочи, че ще проведе широки консултации при избора на зам.-министри, които обаче, както е по закон, ще бъдат одобрени от премиера. "Човек в моя случай трябва сам да разбере с кой ще работи най-добре. Въпрос на лично напасване е", отбеляза новият образователен министър. 

 На въпрос дали изборът ѝ за министър на образованието и науката не е довел до разрив в коалицията Кунева заяви, че за съжаление и АБВ, и Патриотичният фронт показват липса на последователност и устойчивост в това да работят заедно, за да могат са уплътнят целите и резултатите, които партиите са си поставили. „Формулата засега работи, издържаме различни тестове, днес беше поредният”, коментира тя и допълни, че повече министър от вицепремиер не може да стане, така че не възприема поста на образователен министър като издигане.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.87 от 31 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Математика за 6 клас
Интензивни курсове по Английски
Математика за 12 клас
Курсове Ноктопластика
Уроци по Плуване за деца в София
Изучаване на Немски език
Курсове по Английски език в София
Математика уроци
Курсове Маникюр София обяви
Курсове по Графичен Варна
Салса училище София
Индивидуални уроци по Народни танци
Курс по Гръцки език
Клуб по Спортни танци Шумен
Курс по Френски онлайн
Бизнес Немски
Подготовка по Математика за 7 клас
Гръцка граматика за начинаещи
Курсове по Холандски език
Школа по Математика Търговище
Частна детска градина София Бъкстон
Частни уроци по Английски език Шумен
Учител по Математика Варна
Уроци по БЕЛ Пловдив
Учи Английски
Уроци Пиано София
Online Курсове по Английски
Частни уроци по Немски език Плевен
Пилатес за корем
Dance Хип Хоп танци
Тренировки по Футбол за деца Славия
Немски език за деца онлайн
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ