+ Предложи новина
20.04.2021

Красимир Вълчев: Няма изоставане в усвояването на учебния материал

  Няма да се отменят матурите и външното оценяване, нито ще бъде намален броят на темите, няма да се обявява и нулева учебна година. Това за каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в интервю. По думите му изпитите са стимул за учене, а децата имат нужда от това.

 Според Вълчев сравнението с други държави показва, че в България учебната година е преминала в по-голяма степен присъствено. Учениците между 1 и 4 клас са били извън класните стаи 5 седмици, тези от 5 до 11 клас са учили онлайн 40% от времето, а дванадесетокласниците - 50%. Няма обаче изоставане в усвояването на учебния материал.

 "Образованието е и стрес и усилие. Тези изпити ще им помогнат да се справят с живота, да имат по-щастлив и съзидателен живот. Имаме повече причини за изпити: да констатираме дефицити и да ги мотивираме да учат", каза Вълчев по повод настояванията на омбудсмана изпитите в края на годината да бъдат отменени.

 "Имаме нагледно доказателство за преносителство. Имаме голям брой заразени учители, но те са пропорционални на населението. Нямаме свръхпроцент болни в системата. При малките деца се потвърждава, че в по-малка степен заразяват“, каза Вълчев. Относно ваксинационната кампания на учителите, образователният министър коментира, че вече се наблюдава положителен ефект. "Учителите, които са заразени и ваксинирани, са четири пъти по-малко отколкото тези, които не са ваксинирани", каза Вълчев.

Източник: www.Actualno.com

Оценка 4.88 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ