+ Предложи новина
19.12.2016

Костадин Костадинов - възможен служебен министър на образованието?

Костадин Костадинов - възможен служебен министър на образованието?

  Информация, че новият президент Румен Радев има намерение да назначи за министър на образованието в служебното правителство патриота Костадин Костадинов, който е директор на Регионалния исторически музей в Добрич, бе разпространена от няколко издания. Макар новината да излезе първо в медия, чието мото е „Новините, такива, каквито трябва да бъдат …на шега:) потърсихме Костадинов за коментар. Той заяви, че не иска да коментира слухове.

 Въпреки това обясни, че е абсолютно съгласен за необходимостта да се извършат сериозни промени в образованието. Според информацията, ако стане министър, Костадинов незабавно ще изгони всички чужди фондации от образователната система. Той е категоричен също, че заплатите на учителите трябва да се увеличат, трябва да се преразгледа съдържанието на учебните планове и програми. „Дори в момента върви обществено обсъждане на тези планове и програми и независимо какво обясняват, резултатът предварително е ясен. Безспорно е, че не бива да се закриват училища. Особено по селата, защото там, закриеш ли училището, закриваш селото", коментира Костадинов. По думите му, системата на делегираните бюджети се е превърнала в средство за източване на пари от бюджета.

 Според него, фондациите, ангажирани с българското образование са в основата на промиване на мозъци, което прокарва сегашният министър Меглена Кунева. Затова тя трябва да бъде изгонена. „Не може фондации да контролират българското образование”, категоричен е Костадинов. Той изрази опасения, че нашето образование започва  серийно производство на неграмотни, вместо  училището да възпитава от децата граждани”, заяви Костадинов.

  В пост на личната си страница във фейсбук директорът на музея в Добрич заявява: „Ще коментирам само едно - имам ли възможност, чуждите фондации ще бъдат изхвърлени от българското образование, селски училища вече няма да се закриват, учебните планове и програми ще бъдат променени, както и учебниците, делегираните бюджети отиват в историята, заплатите на учителите ще бъдат вдигнати до нормални за това жизненоважно за държавата съсловие. Все неща, които съм говорил и защитавал като позиции през годините. Имам ли възможност, ще го направя. Това е”, написа Костадинов на страницата си във фейсбук.

Източник: www.topnovini.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ