+ Предложи новина
11.11.2017

Кметът на Търново даде дом на майката, която изминава по 4 км. всеки ден до училище

Кметът на Търново даде дом на майката, която изминава по 4 км. всеки ден до училище

  Кметът на Велико Търново осигури жилище на майката с две деца, едното от които инвалид. Историята, разказана миналата седмица трогна старата столица и нейния кмет. Антоанета Янева живее във вилната зона на града, встрани от пътя за Арбанаси. Мястото е отдалечено на близо 2 км. от най-близкия квартал Асенова махала. В продължение на вече 8 години Антоанета и двете и деца изминават по 4 километра на ден за да стигнат до автобусната спирка в квартала, откъдето пък да хванат автобус за центъра на града. Там по-голямото дете ходи на училище, а малкото на детска градина. Допълнителен проблем е, че баткото страда от мускулна дистрофия и е на инвалидна количка, която майката сама трябва да бута, а заедно с това да води за ръка и мо-малкото си дете. Съпругът на Антоанета е на легло след прекаран инсулт и на практика всички грижи за домакинството и децата падат на плещите на майката.

 Още преди да се обърне към медиите за съдействие, Антоанета подава молба да бъде настанена в общинско жилище някъде в центъра а града, където да може по-бързо и по-лесно да води децата си на училище. Тъй като се оказва, че картотеката й е изтекла, сега тя подава нова молба. А междувременно заради трудностите, който тя и децата и изпитват, с разпореждане на кмета на общината Даниел Панов случаят и ще бъде разгледан приоритетно и тя до дни ще бъде настанена в новото си жилище. Освен това със съдействието на търновска фирма, на болният и син ще бъде осигурена нова инвалидна количка, както и безплатен превоз до училището със специален микробус.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ