+ Предложи новина
11.04.2015

Как да боядисаме великденските яйца с 5-годишно дете?

Как да боядисаме великденските яйца с 5-годишно дете?

  Малките много искат да се включат, но ентусиазмът им категорично изпреварва сръчността и може да се стигне до сериозни последици като разлята боя, счупени яйца и развален празник. Затова пригответе за децата специални великденски занимания, с които хем те да се чувстват част от всички, хем да не се стига до сериозни бели.

Счупените яйца – на децата

  Когато децата са много мънички, трудно ще разберат разликата между здравите и пукнатите сварени яйца. Отделете пукнатите в отделна кошничка и оставете малките да ги украся с лепенки по свой вкус. Така те също ще украсяват, а яйцата после спокойно ще можете да употребите за салата или друго ястие, защото няма да са били в досег с бои.

Нарисувай ми яйце

  Изрежете от картон големи яйца и дайте на децата да ги декорират с боички, лепенки или фулмастри. Направете великденски гирлянд или наредете като изложба в коридора за повече великденско настроение.

Отговорник по тревата

  Вместо да купувате готова изкуствена трева, делегирайте задачата по създаването на тревата на всяко дете, което може да борави добре с ножица, т.е всички над 4,5 г. Дайте им стари списания, вестници или специално купена за целта цветна хартия, покажете им колко тънки трябва да са лентичките и ги оставете захласнато да изрязват докато вие месите козунака.

Празник е, не състезание

  Красиво украсените великденски яйца са въпрос на чест, а и идеите всяка година стават все повече и все по-хубави. Ако сте с малки деца, оставете достигането на висините във великденското изкуство за след няколко години.Застелете масата и под нея с найлон, облечете малкото с престилка, вдигнете ръкавите и се заемете заедно с боядисването на яйцата – така, както позволяват неговите умения, вкус и желание.

Източник: www.edna.bg

Оценка 4.81 от 42 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ