+ Предложи новина
25.02.2020

Изолираха у дома 20 ученици от пловдивска гимназия, завърнали се от Италия

 20 ученици от пловдивската Математическа гимназия  са поставени под "домашен арест", след като  се върнаха от Италия. Още на летището в София ги чакала просветният зам.-министър Таня Михайлова, която им съобщила, че трябва да останат в къщи под карантина за 14 дни. Такава препоръка даде няколко часа по-рано премиерът Бойко Борисов на извънреден Съвет по сигурността заради разпространението на коронавируса в Европа.

 Децата са били на обмен по програма Еразъм в Сицилия, Южна Италия. Нито едно от тях не се чувства зле и няма никакви симптоми, разказват придружаващите ги учители. Много от учениците са от 12. клас и се притесняват, че заради отсъствията ще пропуснат учебен материал и няма да се подготвят за матурите. Очакваме всеки момент институциите да ни дадат по-нататъшни препоръки за действие, каза директорът Веселина Карапеева.

 Междувременно от Министерство на образованието препоръчаха официално на институциите да се въздържат от организирането на пътувания в Италия и други държави, в които има регистрирани случаи на зараза с новия коронавирус.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ