+ Предложи новина
03.06.2017

Изненадващо външно оценяване за петокласниците в края на учебната година

Изненадващо външно оценяване за петокласниците в края на учебната година

  В края на учебната година ще има изненадващо външно оценяване и за петокласниците. Новината притесни и учители и ученици, отбелязва Нова телевизия. Те ще имат само няколко дни да се подготвят за препитването, което ще е по География и икономика, а децата в София ще държат и втори изпит - по Човек и природа. През тази учебна година петокласниците учиха по нови учебни програми, но със старите учебници. Така на учителите им се налагаше да преподават уроците, използвайки притурки, допълнителни материали и дори интернет. Целта на предстоящото външно оценяване е да провери успяха ли все пак децата да усвоят материала и какви са пропуските им.

 Препитването по география ще е за цялата страна, но само в избрани на случаен принцип училища. Изпитът по Човек и природа обаче ще се проведе във всички столични училища. Според родители изпитите в последните дни от учебната година стресират децата и могат да доведат до лоши резултати. Нови учебници за първи и пети клас ще има от началото на следващата учебна година. Второкласниците и шестокласниците обаче ще учат по нови учебни програми, но със старите учебници - поне до края на септември.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.92 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ