+ Предложи новина
02.08.2021

Издателства подготвят електронните учебници в очакване на нова ковид вълна

  Издателствата обновяват електронните учебници с нови ресурси – за да има повече инструменти при ново евентуално превключване онлайн заради пандемията. Видеа, звукови файлове и карти допълват стандартното съдържание.

 За изданията на КЛЕТ-България има даже опция преподавателят да направи виртуална класна стая в платформата на издателството, да присъдени оттам децата и да сподели с тях електронния учебник. Помислено е за такава възможност, тъй като по принцип до електронните учебници с допълнителните ресурси имат достъп единствено преподавателите, а учениците ползват само електронночетимите, които дублират книжните с PDF варианти на страниците.

 И „Просвета“, и КЛЕТ, чиито учебници и помагала се ползват най-масово, имат готовност при ново превключване онлайн да дадат временно свободен достъп до електронните и за учениците. Учебниците на „Просвета“ до 7. клас, които се полагат безплатно на децата от подготвителна група до края на прогимназията, вече са доставени в цялата Пловдивска област, каза представителят за Пловдив Красимира Брайкова.

 От 15 септември учителите ще получат достъп до електронните. Преподаватели, които са сменили училището, трябва да се свържат с издателството, за да получат нов акаунт. Всички електронночетими учебници пък ще са качени на сайта и за улеснение при ползването им занапред няма да се изискват регистрации и пароли. До края на следващата седмица ще приключат доставките и на КЛЕТ, увери представителят на издателството за Пловдивско Мария Будакова. Тази година се подменят с нови екземпляри учебниците  за 3. и 7. клас, тъй като за тези класове е изтекъл 3-годишният период за употреба.

 Късно бяха одобрени от МОН изцяло новите учебници за дванайсетокласниците – последния випсук, за който поетапно влизат в сила програмите по новия Закон за предучилищното и училищното образование. Вече могат да бъдат разгледани на сайтовете на издателствата, очаква се скоро да са налични и по книжните борси. Наборите включват и учебници за последен клас в професионалните гимназии. Все още се чакат само по профилиращи предмети, които пак по новия закон вече се избират след 11. клас. Издателствата пускат и нови помагала, особено за децата от начален курс.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.82 от 38 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Школа за Модерни танци София
Обучение по Английски
Лесно изучаване на Английски език
Балет за деца в Стара Загора
Задачи по Математика
Уроци по Народни танци София център
Курсове Счетоводство и контрол
Шофьорски курсове
Частни уроци по Литература Стара Загора
Частни уроци по Немски
Урок по Математика за 3 клас
Английски език Пловдив
Уроци по Математика за 7 клас
Частни детски градини
Курсове по Математика нпмг
История на архитектурата
Курсове по Датски език
Курсове по Рисуване за възрастни
Латино за деца
Уроци по Пеене София
Урок по Френски
Урок по Салса
Уроци по Немски език online
Частни уроци по Немски език в Благоевград
Курсове за Счетоводител
Курс Немски език
История на Балет
Народни танци уроци
Тренировки по Баскетбол Варна
Частна детска градина София Редута
Частни уроци по Немски език Бургас
Зумба в София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ