+ Предложи новина
15.03.2016

Искат оставката на началника на Регионалния инспекторат по образованието във Варна

Искат оставката на началника на Регионалния инспекторат по образованието във Варна

  15 хиляди варненци са се подписали с искане да бъде отстранен началникът на Регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова, съобщиха от Инициативния комитет за отстраняване на Генова като началник на РИО-Варна. Според гражданите, многобройните сигнали са били спирани от началника на кабинета на бившия образователен министър Тодор Танев. "Светкавичната намеса на тогавашната началничка на кабинета на министър Танев - Мюйессер Солак, в момента разследвана от ДАНС за връзки с турските специални служби, е спряла отстраняването на Генова от поста. Знаем, че заповедта за уволнение на варненската шефка на РИО за сега е в чекмеджето на висш служител на МОН. Считаме, че Вие, госпожо Кунева, е редно да разпоредите проверка по случая, а защо не - и да сезирате ДАНС", пишат възмутени граждани. Те заявяват, че до седмица писмото им ще бъде връчено лично на министъра на образованието Меглена Кунева и на кмета на Варна Иван Портних. То ще бъде придружено с гражданска подписка, в която до момента са се включили 14503 души (всички доброволно и саморъчно са вписали своето ЕГН и настоящия си адрес), които заявяват категоричното си искане Генова да бъде отстранена от длъжността началник на РИО-Варна. Възмутените варненци казват, че след като изпратят писмото до министъра и до кмета, ще се обърнат към синдикалния лидер Янка Такева и към премиера Бойко Борисов, както и ще организират митинг пред сградата на РИО-Варна, на който ще заявят публично искането си за оставката на Генова.

 "Всички ние ще запомним Венцеслава Генова с огромните гафове по време на националното външно оценяване и държавните зрелостни изпити в края на изминалите две учебни години. За съжаление всичко беше потулено", се казва в писмото на варненци. Те твърдят, че Генова е "шампион" по брой подадени срещу нея сигнали в сравнение с всички останали началници на инспекторати в страната. "Но работата по тези сигнали се стопира след намесата на отделни политици и на висш служител на МОН – лице, което видимо и безпардонно покровителства варненската директорска мафия", твърдят местни жители, възмутени от дейността на шефа на образователния инспекторат в морската ни столица.

Източник: www.news.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ