Регистрирай се
+ Предложи новина
13.10.2020

Иновативен образователен модел повишава интереса на учениците към уроците

 Девет варненски и шестнадесет столични училища ще започнат обучение по модела 1:1 (“Едно към едно”). Очаква се до края на годината учениците, които ще учат по този начин, да достигнат 3000 в цялата страна. Това ще стане с подкрепата на Столична Община и Община Варна, които решиха да подкрепят преминаването на училищата към този образователен модел в общо 45 паралелки, след като се убедиха в успешното му прилагане в други градове.

 Иновативният образователен модел има редица предимства, повишава интереса на учениците към уроците, желанието им да създават съдържание и подобрява учебния процес в класната стая. При него учениците и учителите разполагат със свои преносими устройства Chromebook, както и персонални акаунти в облачната платформа на Google - G Suite, която е безплатна за училищата. По този начин се гарантира сигурен и постоянен достъп до учебните материали и съвместните проекти навсякъде и по всяко време. Това дава и гъвкавост на модела да бъде прилаган както присъствено в класната стая, така и от разстояние.

 Внедряването на модела в двете общини се осъществява със сътрудничеството на Център за творческо обучение, който е единственият партньор на Google Cloud със специализация “Образование” на територията на България и в региона. Във Варна се очаква със свой персонален Chromebook да учат над 250 ученици от прогимназиалните и гимназиалните класове. Над 80 учители в морската столица ще се обучават, за да повишат своите дигитални умения. За целта училищата ще бъдат и финансово и организационно подпомогнати от Община Варна. Столична община, от своя страна, стартира пилотен проект за дигитални технологии в шестнадесет училища.

 Целта е да бъдат подготвени училищните екипи в тях, които, в последствие, да помогнат и на учениците да навлязат в новия модел. В рамките на проекта ще бъдат обучени близо 300 учители, а училищата ще се подготвят за внедряване на дигитални технологии и модела 1:1 с устройство за всеки учител и всеки ученик.

Източник: www.atualno.com

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Курс по Фотография София
Онлайн курс Английски
Курсове Немски език
Курс Италиански език
Клуб Народни танци София
Swing танци в София хоби
Учител по Английски език София
История на българската Литература
Плуване в София
Модерен Балет деца Варна
Руски за начинаещи
Курсове по Английски в Русе
Курс по Народни танци уроци
Курс по Немски online
Български за чужденци онлайн
История 9 клас
Курс Италиански
Балет реферати
Онлайн уроци по Английски език за начинаещи
Английски език за деца онлайн
Киокушин карате София
Курсове Компютърна грамотност Пловдив
Руски език за деца и ученици
Ансамбъл София
Английски Варна
Курс Испански език Варна
Пробни матури по География
Частни уроци по Гръцки език
Школи по Народни танци София Надежда
Пилатес упражнения за гръбнака
Летни курсове по Английски за деца
Частни уроци по Литература Русе
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ