+ Предложи новина
15.07.2016

Има вероятност таксите за детски градини в Търговище да бъдат върнати

Има вероятност таксите за детски градини в Търговище да бъдат върнати

  С близо 40 процента ще намалее посещаемостта на децата в детските градини и ясли в община Търговище, ако общинският съвет приеме решение за връщане на заплащането на таксите от родителите. От година и половина, всички деца в общината са освободени от такси. Данните бяха разпространени от ръководството на Клуба на нестопанските организации, като бе цитирано изследване на Световната банка. Опасенията са, че намаляването на децата ще доведе до закриване на групи и съкращаване на педагогически персонал,  коментира Невена Маджарова: "Всички изследвания, всички мнения на специалисти през последните години, не само в България, е че колкото по-отрано децата бъдат обхванати във форми на образование, на обучение и подкрепа, толкова по-голям е шансът в израстването си впоследствие да се справят по-добре и в училището и в живота. Знаем колко е висока безработицата в региона, знаем колко са ниски доходите на хората и затова освобождаването на ресурса от плащане на такси ще даде възможност на родителите да го насочат към други нужди на собствените си деца."

 Предвижда се предложението за връщането на заплащането на таксите за детски градини и ясли да бъде разгледано на заседание на общинския съвет в края на месеца.

Източник: www.bnr.bg

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ