+ Предложи новина
27.02.2017

Игра на "Майки и бащи" довела до смъртта на детето от 52-о училище

Игра на

  11-годишно момиченце, което почина в петък следобед в столичното 52-о училище, е починало след игра на "Майки и бащи". Скарало се с "таткото" - свой съученик, а той я изритал в корема. При удара черния дроб на детето се разкъсал. Децата, посещавали занималнята, имали свободен час. Вместо да преговарят с учителката, останали сами и решили да играят на "Майки и бащи". При нея едно момче играело ролята на баща, а момиче на майка. Бащата уж получавал инфаркт и припадал, а жената трябвало да му прави изкуствено дишане и сърдечен масаж, за да го свести. В хода на играта 11-годишното момиченце ударило по-силно "таткото" в гърба, което го вбесило. Момченцето се обърнало и с все сила изритало в корема съученичката си. Лекари предположиха, че тогава черният дроб на детето се спукал и започнал да пълни с кръв корема му.

 Въпреки това, детето казало, че не му е зле в началото. Поискало само да го сложат на друг чин. Говорило и с майка си по телефона, която отишла да го вземе. Докато чака пред школото обаче състоянието на момичето се влошило. То казало на учителката, че не му е добре. Започнало да повръща кръв, а жената го повела към стаята на медицинската сестра, която обаче си била тръгнала. Докато вървяло към лекарския кабинет момичето припаднало, а при падането си ударило главата на радиатора. Глътнало си и езика, разказа веднага след трагичния инцидент директорът на училището Данчо Калапиш, който звъннал на 112. Учителката, която отговаряла за този клас също знаела за инцидента от следобедните часове, но тъй като нямало видими индикации момиченцето да е зле, не взела мерки.

 Момчето, нанесло смъртоносния удар, няма да понесе никаква отговорност, тъй като е малолетно и по закон е ненаказуемо, коментираха вчера от следствието, което вече е иззело разследването. Учителката, която отговаряла за децата във фаталната занималня, се оправдала пред разследващите, че по време на инцидента между децата била в тоалетната. Затова възпитаниците останали без наблюдение. В хода на проверката се оказало, че в 52-о ОУ няма и камера, която да снима постоянно какво правят децата. "Това затруднява изясняване на истината, защото децата особено малолетните дават различни обяснения, доукрасяват, измислят си някои моменти", коментират полицаите.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Летни уроци по Английски
История за 9 клас
Тренировки по Кик Бокс
Частни уроци по Литература Враца
Салса и Латино танци
Латино танци в София
Реферат по География
Английски език за 4 клас
Разговорник на Английски
Уроци по Испански език Хасково
Двустранно Счетоводство
Спортни танци за деца София
Едностранно Счетоводство
Обучение по Френски език
Уроци по История за 7 клас
Учене на Английски Онлайн
Английски игри
Салса училище София
Тестове по Френски език
Годишно счетоводно приключване
Индивидуални тренировки по Бокс
Частни уроци по Литература Враца
Учител по Математика София
Испански език Онлайн
Английски произношение
Курсове по Гръцки език
Тест за ниво на Английски
Уроци по Плуване за възрастни Бургас
Уроци по Английски за начинаещи
Индивидуално обучение по Английски
Частни уроци по БЕЛ
Частни уроци по Физика София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ