+ Предложи новина
24.07.2018

И след третото класиране за седмокласниците в елитните гимназии в София има места

И след третото класиране за седмокласниците в елитните гимназии в София има места

 Над 1600 места остават свободни в столичните гимназии за трето класиране, става ясно от публикувания на сайта на регионалното управление на образованието списък. Децата все още имат шанс да се запишат дори в най-елитните училища. В СМГ, която за поредна година приема с най-висок минимален бал, има четири свободни места в математическа паралелка с английски език. В 91-ва Немска, втора по бал, има едно място за момиче. В 73-то СУ "Владислав Граматик" (Втора немска), която допълва топ 3 на гимназиите с най-висок бал, има три места за момчета и четири за момичета.

 В ТУЕС - училището към Техническия университет, има по едно място в паралелките по системно програмиране и по компютърни мрежи. В Испанската е останало само едно място за момче в паралелката с испански и португалски. В Първа английска местата за момичета са запълнени, но момчетата все още могат да се класират за пет места в различни езикови паралелки. Във Втора английска има две места за момчета и три за момичета. Във Френската са останали четири места за момчета и четири за момичета. В 22-ро СУ "Г.С. Раковски", което е на девето място по бал, има 15 места в три паралелки. В 35-о СУ "Добри Войников" има 9 места. В 133-то СУ "А. С. Пушкин" все още имат шанс да се запишат четири момчета и пет момичета.

 Повече са свободните места в професионалните гимназии - например в гимназията по текстилни и кожени изделия има над 40 места в четири паралелки. В гимназията по фризьорство и козметика още набират 18 кандидати за паралелката по организация и технология на фризьорските услуги. Толкова липсват и за паралелката по маникюр/педикюр и ноктопластика. Доста празни места са останали и в иначе перспективните специалности на гимназията по транспорт и енергетика "Хенри Форд" - 12 места в дуалната паралелка по топлоенергетика, 20 места в паралелката по електрообзавеждане на електрически превозни средства, също дуална и пр. Родителите могат да подават заявления за участие в третия етап на класирането до 24 юли включително, като се посочват само паралелки, за които има обявени свободни места, напомнят от регионалното управление.

В София има и три паралелки с профил „Физическо възпитание и спорт“, посочват от регионалното управление на образованието, като за прием в тях трябва младежите и техните родители да се обърнат към самите училища. В 113-о СУ „Сава Филаретов“ има 11 свободни места, в 132-ро СУ „Ваня Войнова“ – 12, а в 192-ро СУ „Христо Ботев“ – 8.

Източник: www.segabg.com

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ