+ Предложи новина
03.07.2018

Хаос с класирането на столичните седмокласници

Хаос с класирането на столичните седмокласници

 Техническа грешка при първото класиране за гимназиите в София, което бе публикувано по-рано рано днес, налага коригирането му. Към момента проверка показва, че данните са временно недостъпни, като на сайта има съобщение, че класирането е свалено заради синхронизация. Става въпрос за объркани балове, като по първоначална информация са засегнати само няколко училища в столицата Просветният министър Красимир Вълчев вече обяви, че класирането ще се забави заради технически грешки, за които ще има наказани.

 "Станала е техническа грешка. Би трябвало да може да се оправи. Аз самият ще настоявам това да се случи по най-бързия начин. Доколкото разбрах, е само в София и само по отношение на няколко училища. Грешката е поправима доколкото разбирам. Не би трябвало да бъдат ощетени от това. Малко ще се забави класирането. Ще направим проверки и ще има наказани", каза Вълчев. Грешката предизвика гняв сред родители и ученици, които опитаха да получат повече информация на телефоните на МОН с въпроси ще позволи ли гафът записването за първо класиране да започне утре, както е по план.

 Сред засегантите училища са Професионална гимназия "Джон Атанасов" и Технологичното училище "Еелектронни системи" към СУ, което излезе със специално обръщение по казуса. На специална пресконференция началникът на Регионалното управление на образованието - София-град Ваня Кастрева съобщи, че няма да има ощетени деца и към момента работи специална комисия, която проверява случая. Тя уточни, че ще бъдат проверявани дете по дете (в София децата са близо 10 хил., бел.ред.) и че се очаква около 20 деца да сменят училището, обявено при първоначалното класиране. "Още в мига, в който беше пуснато класирането, по сигнал на родители, чиито деца са кандидатствали в Технологически училище "Електронни системи" и Професионална гимназия "Джон Атанасов", Комисията ни за информационно осигуряване и класиране започна да работи", обясни тя. "Разликата е, че математиката е взета веднъж в балообразуването, а трябва да бъде три пъти. Не е утроена, затова разликата в бала е средно с около 150 точки", съобщи Кастрева. Първото класиране за седмокласниците отне около седмица, не е ясно как сега за часове ще бъде направено ново.

Вашето класиране проверете ТУК.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.83 от 36 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Тренировки Фитнес
Уча Английски език
Хип Хоп танци уроци Варна
Уроци по Немски език online
Уроци по Пеене Варна
Индивидуални уроци по Арабски език
Частни уроци по Немски София
Онлайн Английски език за начинаещи
Частни уроци по Немски език Плевен
Фризьорски курс Плевен
Курс по Компютърна грамотност
Частни детски градини Люлин
Народни танци в детската градина
Йога Хасково
Курсове по Английски във Варна
Онлайн уроци по Английски
Танц Салса
Школи по Народни танци София Люлин
Езиков център Бургас
Народни танци Пловдив Кючук Париж
Йога курсове Бургас
Курсове Френски
Курсове по Фотография София
Курсове по Фризьорство Фризьор
Школа по Математика Варна
Уроци по Немски език онлайн
Индивидуални уроци по Арабски език
Руски език Пловдив
Немския език
Уроци Немски език
Школа по Математика София
Уроци по Биология 8 клас
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ