+ Предложи новина
26.01.2018

Грипът продължава да затваря училища

Грипът продължава да затваря училища

  Поради висока заболеваемост в 404 училища в страната вчера нямаше учебни занятия. На 25 и 26 януари 121 училища в област Стара Загора ще бъдат в грипна ваканция. В област Бургас 138 училища са в грипна ваканция до 29 януари. В Софийска област няма да има учебни занятия в 98 училища. В област Видин няма да учат в 17 училища.

 В област Хасково няма да има занятия в 14 училища – ОУ „Христо Ботев“ - с. Крепост, ОУ „Васил Левски“ - с. Ябълково, ОУ „Д. Матевски“ - град Меричлери, ОУ „Христо Смирненски“ в село Радиево и 10 училища в Димитровград, съобщиха от МОН.

 В област Габрово е обявена грипна ваканция за 6 училища – СУ „М. Райкович“ и ПГИ „Рачо Стоянов“ в град Дряново, ОУ „Проф. П. Н. Райков“, СУ „П. Р. Славейков“ и НГПИ „Тревненска школа“ в град Трявна, както и ОУ „В. Левски“ – с. Плачковци

 В област Кюстендил до 26 януари няма да има занятия в 7 училища - ОУ“ Н. Вапцаров“, СУ „Хр. Ботев“ и ПГ в гр. Бобов дол, ОУ „Хр. Ботев“ - село Невестино, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Раждавица, ОУ „Хр. Павлович“ и СУ „Св. Климент Охридски“ в град Дупница. Няма да има занятия и в ОУ „П. К. Яворов“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Стралджа.

 Областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания в Ямбол обяви грипна епидемия. Всички учебни заведения в областта затварят от 26 до 31 януари включително. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Лиляна Генчева. Извънредното заседаниe на комисията е било спешно свикано, след като за четирите дни от началото на седмицата е надминат епидемичният праг за региона от 369 заболели на 10 хиляди жители. В края на миналата седмица регистрираните остри респираторни заболявания в региона са били 234 на 10 000 жители, допълни Генчева.

 Детските градини и яслите продължават работа, но със засилени мерки за контрол и хигиена. Отменят се плановите операции в лечебните заведения, детските и женските консултации. При 18 от общо 23 произволно взети проби от болни в региона и изпратени за изследване в Националния център по заразни и паразитни болести е доказано наличието на грипен вирус, тип В.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.89 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Подготовка по Английски
Индивидуални уроци по Немски език Варна
Руски език София
Учител по Немски
Индивидуално обучение по Английски език София
Йога Младост
Йога центрове в София
Немски език курсове
Английски език курсове
Частни детски ясли София център
Психология обучение дистанционно
Уроци Плуване София
Салса уроци София
Курсове Пиано Варна
Упражнения по Английски език за начинаещи
Частно училище по Немски език София
Курс по Счетоводство на предприятието
Математика обучение
Учител Брейк танци
Курсове по Английски език
Да научим Английски
Пиано уроци
Йога курс онлайн
Онлайн уроци по Рисуване
Частни уроци по Английски Дружба
Английски език матура
Компютърна грамотност книга
Балет курсови работи
Шофьорски курсове в София
Летни уроци по Английски
Езикови школи София Младост
Латиноамерикански танци видео
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ