+ Предложи новина
16.01.2019

Грипът и лошото време спряха учебните занятия в 344 училища и детски градини

Грипът и лошото време спряха учебните занятия в 344 училища и детски градини

  В 344 училища и детски градини днес са преустановени учебните занятия, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН). Заради висока заболеваемост от грип в 137 училища в област Бургас няма да има учебни занятия до 18 януари. От 16 до 18 януари по предписание от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) няма да учат 120 училища в област Стара Загора, 65 училища в област Шумен и 16 училища в община Силистра. В област Пловдив няма да учат две училища - Основното училище "Христо Ботев" в село Поповица, и в Професионалната гимназия "Ген. Владимир Заимов" в Сопот.

 Лоши метеорологични условия са причината в две учебни заведения в област Кюстендил също да няма учебен процес - в Основното училище "Христо Ботев", и в Детската градина "Райна Княгиня" в община Невестино. Едно училище в област Кърджали също е затворено - Средното училище "Никола Й. Вапцаров" в село Бенковски. Продължава да няма занятия и в Детската градина "Детелина" в село Черно поле, община Ружинци, област Видин.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ