+ Предложи новина
31.10.2015

Годишна образователна конференция на "Заедно в час"

Годишна образователна конференция на

 На 13 и 14 ноември в София ще се проведе годишната конференция на неправителствената организация "Заедно в час" Образование 2015.

  • Как да постигнем споделена визия за промяна на българското образование - примерът на Образование България 2030?
  • Kак да подобрим когнитивните и социално-емоционални умения на младите българи - изводи от проучване на Световната банка?
  • Какви политики и реформи водят до значително подобрение в образователните резултати – опитът на Полша?
  • Как да бъде насърчено новаторското мислене в образователната система – опитът на Бразилия?
  • Как да подкрепим ученици от уязвими общности и различни националности да постигат отлични резултати – споделен опит от Великобритания?

На всички тези въпроси ще се опита да даде отговор традиционната годишна конференция „Качествено образование за всяко дете в България – ключови държавни политики и училищни практики”. Събитието ще се проведе на 13 и 14 ноември в София и ще бъде открито за медиите. Конференцията ще фокусира вниманието на международни и български образователни експерти, лидери в правителствения и гражданския сектор, учители и училищни директори върху ключовите иновации и подобрения, необходими за подобряването на качеството и разширяването на достъпа до образование в България.

КАКВО: Годишна конференция „Качествено образование за всяко дете в България – ключови държавни политики и училищни практики”.

КЪДЕ: София, хотел „Маринела“, бул. “Джейм Баучер” № 10

КОГА: 9:30 ч. на 13.11.2015 г. Откриване

КОЙ: Събитието се организира от Фондация „Заедно в час“, Европейската комисия и Световната банка в България.

РЕГИСТРАЦИЯ: Конференцията е напълно безплатна, но със задължителна регистрация.

Сред основните лектори на Конференция Образование 2015 ще бъде Тибор Наврачич - еврокомисар по образование и култура, в панела Образование България 2030. Темата за иновациите в образованието ще бъде представена от Рафаел Паренте - бивш заместник-секретар по образование в Рио де Жанейро и настоящ директор на LABi - лаборатория за образователни иновации.

Директорът на Полския образователен институт и създател на полския модел за добавена стойност на училищата, Михал Ситек, ще разкаже за промените в образованието и учителската професия в Полша и ще отговаря на въпроси по темата.

Виктория Левин е икономист към Световната банка, в отдел Човешко развитие, където работи върху мрежи за социална сигурност, пазар на труда и анализ на бедността. Тя ще представи изследавнето си върху когнитивните и социално-емоционални умения на българската работна сила.

Анабел Бейтс е директор на Академия Арк Елвин в Северозападен Лондон, Англия. Тя ще представи своя опит на директор в училище с ученици от над 50 националности, които произхождат от нисък социално-икономически статус.

За повече информация: http://zaednovchas.bg/conference/
Методи Терзиев, Директор институционални партньорства, Фондация Заедно в час
conference@zaednovchas.bg
02/ 988 06 88

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ