+ Предложи новина
21.02.2017

ГЕРБ се хванаха здраво за образованието, ще променят делегираните бюджети

ГЕРБ се хванаха здраво за образованието, ще променят делегираните бюджети

  Ангажираме се с промяна на формулата на делегираните бюджети, искам да подчертая нуждата от такава промяна. Това каза кметът на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова на кръгла маса на тема „Качествено образование за икономически растеж и за по-високи доходи”. „Тази организация има нужда отдавна от промяна, за да може финансирането на училището да не зависи само от броя на учениците“, заяви тя, цитирана от "Фокус".

 Според Йорданка Фандъкова делегираните бюджети изкривяват работата и подлагат на съмнение крайния резултат в образованието. „Финансирането трябва да зависи от много други фактори и това е начин да се спре затварянето на училища“, обясни кметът на София. Тя открои като основни фактори за качествено образование всички деца да бъдат в училище, учебните заведения да бъдат привлекателни, както и да се инвестира в учителите. „Навсякъде проблемът с подготвените млади хора е сериозен. Недостиг на кадри има като започнем от средни специалисти до специалисти с висше образование“, коментира Йорданка Фандъкова и допълни, че в програмата си ГЕРБ подчертава необходимостта от развитие на дуално образование.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ