+ Предложи новина
04.02.2017

ГЕРБ обещава реформа в делегираните бюджети и увеличение на учителските заплати

ГЕРБ обещава реформа в делегираните бюджети и увеличение на учителските заплати

  Планираме двойно увеличение на учителските заплати в рамките на 4-годишния мандат. Това каза на пресконференция зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова.

 „Нашата цел е преодоляване на неграмотността. Семействата, чиито деца не ходят на училища, няма да получават социални помощи. Поемаме ангажимент да не се закриват училища заради неправилната формула, която съществува в момента. Финансирането на училищата няма да зависи само от броя на децата в училищата. Насочваме усилия към инвестиции за даването на равен шанс на децата. Поставяме инвестициите в училищата. Планираме двойно увеличение на учителските заплати в рамките на мандата“, заяви Фандъкова и подчерта, че от ГЕРБ смятат подобно увеличение за възможно. 

 „Над 2000 училища са санирани и модернизирани. Качественото професионално образование е ключова задача, както за успеха на младите хора, така и за икономическия растеж на страната“, коментира Йорданка Фандъкова, цитирана от Фокус. По думите й ще бъде засилена програмата за подпомагане на млади учени.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ