+ Предложи новина
10.09.2015

Фондация "Америка за България" изпраща 15 училищни директори на обучение в Ню Йорк

Фондация

  15 училищни директори ще заминат на 10-дневно професионално обучение в Ню Йорк през ноември тази година, съобщиха от фондация "Америка за България", която организира пътуването. То е част от програмата "Академия за училищни лидери" на фондацията, по която родни училищни директори за втори път ще могат да обменят опит с американските си колеги. Първоначално са избрани 30 директори на държавни и общински училища за професионално обучение, които са отсети според визията им за промяна на училищната среда и на методите на преподаване. За обучението им е разработена специална програма, фокусирана върху инструментите за ефективно училищно лидерство, педагогиката на XXI век, създаването на професионална учебна общност в училище и новите похвати за въвеждане на проектно-базирано обучение. След 8-дневен семинар, проведен през април т.г., директорите са разработили иновационни планове за развитие на своите училища. След оценка на проектите обучителите са посочили 15 участници, които ще продължат обучението си в Ню Йорк тази есен.

 Избран е само един директор на софийско училище - 18 СОУ "Уилям Гладстоун". Останалите са на школа от по-малки градове у нас - например директорите на СОУ "Нешо Бончев" в Панагюрище, на СОУ "Цар Симеон Велики" във Видин, на начално училище "Яне Сандански" в Разлог, ОУ "Граф Н. Игнатиев" в Граф Игнатиево, "Христо Смирненски" в Бяла Слатина и др.

 Две нови програми ще бъдат отворени тази есен, съобщиха още от "Америка за България". Едната ще стартира в началото на октомври и по нея ще бъдат финансирани 10 училища от цялата страна за оборудване на технологичните им центрове. По другата програма 20 българи ще бъдат изпратени в Колумбийския университет, за да станат технологични специалисти.

Източник: www.segabg.com

Оценка 4.85 от 34 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ