+ Предложи новина
12.11.2019

Фолклорни колективи от цялата страна си дават среща във Варна

Фолклорни колективи от цялата страна си дават среща във Варна

  Най-голямата досега пъстра среща на фолклорни колективи и солисти на сцената на фестивала „Фолклорен изгрев“ ще събере във Варна 340 участници – групи, ансамбли и индивидуални изпълнители, които ще се надпреварват да спечелят сърцата на публиката и наградите на феста. Големият празник на народното творчество и младостта от 15 дo 17 ноември се организира от продуцентска компания „Сънрайз Маринов“, фолклорна телевизия „Сънрайз Мюзик“ и Grand Mall и с подкрепата на фонд „Култура“ на Община Варна. Патрон на 15-то издание на мащабното събитие е наскоро преизбраният кмет на район „Младост“, Христо Христов. Организаторите очакват събитието да бъде уважено и от кмета на голямата Община Варна Иван Портних.

 Жури от уважавани експерти по фолклор ще оценява музикантите и танцьорите от 240 формации и над 100 индивидуални участници. „Фолклорен изгрев“ е фестивал със състезателен характер за изпълнители от различни възрасти, в които се включват най-малките - деца от 3-годишна възраст, и ученици от школи в читалища, частни студиа, детски комплекси, професионални училища по фолклор и музика, студенти и самодейци от народни читалища и пенсионерски клубове.

 Фестивалът на младостта и фолклора ще представи солови изпълнители и групи в 6 основни направления- вокални изпълнители, инструменталисти, стилизиран фолклор, стари градски песни и шлагери, танцово изкуство, фолклорни ансамбли. Зрителите ще видят изпълненията на представители на многобройни фолклорни области у нас. Младите певци, музиканти и танцьори ще се състезават за медали, плакети, грамоти и много специални награди.

 Кметът на район „Младост“ във Варна Христо Христов е осигурил три парични награди за фолклорна група, за индивидуален изпълнител и за изпълнение на песен от македонската фолклорна област. Конкурсната програма през трите дни ще започва още в 9 часа, за да могат всички участници да се изявят на сцената.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ