+ Предложи новина
08.12.2017

Филия с „нищо“ предлагат в училищен стол в Кърджали

Филия с „нищо“ предлагат в училищен стол в Кърджали

 Налице е поредният проблем с храна в училищен стол. Родители сигнализираха за филия с "нищо" в СУ "Владимир Димитров-Майстора" в Кърджали. Учениците от СУ "Христо Ботев" в Горна Малина обаче, отстояват правото си на здравословно хранене с нов проект. Негов инициатор и ментор е Яна Данаилова от Българското вегетарианско общество. Пред камерата на Bulgaria ON AIR тя сподели, че децата ни са достатъчно будни и осъзнават какво значение има силата на храната за тяхното здраве. За самата нея е чест да помогне на учениците да променят статуквото в училищата.

 "Залагаме здравословна бомба, ако ние като родители не поемем инициатива. Децата се хранят предимно с мазни храни, бяка захар, бяло брашно, бързи въглехидрати. Те искат плодове и зеленчуци и ние можем да им ги осигурим", каза хранителният консултант в "България сутрин".

 Данаилова алармира, че подрастващите не се хранят добре и има голям процент на застояване пред телевизора и компютърните игри. Тя обеща де проведе безплатни лекции с децата, за да повиши хранителната им култура. Кметът на Горна Малина инж. Ангел Желанов заяви, че общината е готова да подкрепи всяка инициатива на младите хора и всички "зелени" проекти. "Важно е да направим така, че хората да мислят "зелено" и да живеят "зелено", отбеляза той. Децата от училището, в което започва реализацията на проекта, споделиха пред Bulgaria ON AIR, че ядат мазни храни. Те искат да консумират здравословна храна и да имат повече възможности в избора на обяд.

 От началото на декември в Пазарджик работи още една трапезария за социално слаби ученици. За поредна година градската организация на БЧК предоставя топъл обяд на ученици в неравностойно социално положение. В продължение на 77 дни през учебната 2017/2018 година 30 деца от СОУ „Петър Берон“ в Пазарджик ще получават топъл обяд, приготвян от фирма „Хашъмов“ ООД гр. Пазарджик. Превърнала се в традиция инициативата се реализира в рамките на проект „Топъл обяд за деца и млади хора в риск“ финансиран от Партньорска мрежа благотворителност на БЧК.“

Източник: www.dnes.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Урок по Немски
Български език за 7 клас
Изучаване на Руски език
Английски език Бургас
Курс по Финанси и Счетоводство
Немски език речник
Немски език за начинаещи
Изучаване на Английски език онлайн
Курс за Фотограф
Уроци по Френски език за начинаещи
Курс по Руски
Народни танци Варна начинаещи
Руски език за деца и ученици
Курсове по Английски Бургас
Частни уроци по Математика Пазарджик
Немски език упражнения
Спорт за деца Варна
Курс по Електротехника
Частна детска ясла София център
Латиноамерикански танци Стара Загора
Курс по Английски език цена
Курсове за Фризьор Пловдив
Говорим Английски
Уроци по Биология Варна
Обучение на Английски език
Английски Варна
Школи Народни школа
Курсове Математика 4 клас
Английски език граматика
Курсове във Варна
Индивидуални уроци по разговорен Английски
Матура по Английски за 7 клас
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ