Регистрирай се
+ Предложи новина
15.05.2019

Фалшиви профили упорито залагат на Далчев, Ботев и Дебелянов за матурата на 21 май

Фалшиви профили упорито залагат на Далчев, Ботев и Дебелянов за матурата на 21 май

 Слушалки тип „бръмбари“ изпушват в ушите на зрелостниците при продължителна употреба. За това предупредиха продавачи на този вид шпионска техника, станала много популярна сред ученици и студенти по време матури, изпити и олимпиади. Проверка показа, че устройствата не са предназначени за голямо натоварване, а от продължително използване кабелите и батериите се нагряват.

 Всяка година кандидат-студентите измислят все по-нови начини, за да минат между капките и да си спестят ученето на 94 произведения от 15 различни автори. Не всеки обаче си дава сметка, че джаджите за преписване крият опасност. Един от най-разпространените начини за нелегално написване на отговора на въпросите е използването на слушалки тип „бръмбар“, които включват слушалка и микрофон, работещи с блутут връзка, чрез която се достига до верните отговори. Повечето от този вид продукти са с по 2 години гаранция, а в заглавията на офертите може да се види и че са незаглушими. Това, за което почти никой „търговец“ в онлайн пространството не предупреждава, е, че от нагряване устройството може да започне да пуши, а поради нискокачествените спойки кабелът да прекъсне.

 Цената за една такава джаджа варира между 20 и 120 лв. като наемът може да струва 50 лв. По-остаряла практика е използването на два телефона. Обикновено по-старият модел се оставя при квестора, а смартфонът се крие под дрехите или вътрешните джобове. В телефона може да има готовите отговори на матурата или някой, който следи какво се е паднало, да пише пълни абзаци за кандидат-студента по време на последния модул. По-старомодните методи включват правене на пищови в тоалетните. Те могат да бъдат залепени или прибрани в дрехите, а по-хитрите пишат директно върху свои материали като гумички и несесери. Някои дори крият в лепенки за рани. От ученическите сайтове препоръчват в никакъв случай да не се споделя как ще преписваш, дори с приятели, защото шансовете да те хванат се увеличават.

 Освен с помощта на различни джаджи и начини на преписване зрелостниците ще се борят да положат успешно матурите си следващата седмица с чатове за „сериозни хора“ по български език и литература, математика, география, биология от матурата. Събрани на едно място на 21 и 23 май, гимназистите ще могат да си помагат за верните отговори, ако успеят да промъкнат втори телефон със себе си в тоалетната. В дните преди изпитите си пък учениците си помагат и дават насоки как да научат по-бързо учебния материал. В чатовете се изпращат различни тестове, домашни или забавни картинки, с които да си дадат стимул да седнат да учат, разказа един от зрелостниците пред „Монитор“. Той сподели, че в други чатове пък членуващите се оплакват за развоя на мачовете в Шампионска лига или се разбират за балната си вечер.

 Не липсват и предположения за тема и автор на последния въпрос на матурата. „Вътрешна информация (на 90% сигурна) - авторът, който ще се падне на матурата по БЕЛ за сесия май – юни, ще бъде Атанас Далчев“ пише в пост един от учениците във Фейсбук групата „Матура 2019“. Останалите зрелостници пък се чудят тази секретна информация дали идва от ГДБОП, тайните служби, или пък някоя врачка е видяла на карти кой автор ще се падне на матурата.

 Още в началото на годината фалшиви профили на писатели, „подсказващи“ кой от тях ще се падне на зрелостния изпит по български език и литература, заляха групата. Христо Ботев, Гео Милев, Димчо Дебелянов, Атанас Далчев упорито убеждаваха учениците, че именно те ще им се паднат на изпита следващата седмица. Последното предположение за тема и автор на последния въпрос на матурата идва от един от зрелостниците.

Източник: www.monitor.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Online уроци по Английски език
Уроци по Плуване Варна
Индивидуални уроци по Фотография
Салса танци Варна
Индивидуални уроци по Счетоводство
Лесно учене на Английски
Народни танци София начинаещи
Аз мога повече Английски език София
Школа по Математика Пловдив
Курсове по Медитация
Курсове за Счетоводители
Народни танци за деца в Младост
Частна детска ясла София Лагера
Курс по Счетоводство София
Английски език за деца
Пилатес Пловдив
Интензивни курсове по Немски език
Вечерен курс по Турски език
Тренировки по Футбол за деца Славия
Уроци по Български език
It курсове Варна
Езикови курсове по Немски
Курс Испански език
Двойно Счетоводство
Индивидуални уроци по разговорен Английски
Курс център Варна
Курс Ноктопластика
Народни танци Пловдив за начинаещи
Курсове за Масажисти
Тест по Немски
Курсове Маникюр цени
Руски език курсове
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ