+ Предложи новина
01.08.2018

Факултета по журналистика разкри нова специалност - „Дигитални медии и видеоигри“

Факултета по журналистика разкри нова специалност - „Дигитални медии и видеоигри“

 През септември е първият прием във Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) по новата магистърска програма „Дигитални медии и видеоигри“, съобщи БНР. Ръководителят на програмата доц. Жана Попова обясни, че според част от комуникационните теории видеоиграта също е медия – посредник, чрез който различни хора или групи се свързват помежду си. С особена сила това важало при онлайн общуването и пренасянето от самостоятелна игра в групова.

 Местата в програмата (която ще продължи три семестъра) са 20. Кандидатите трябва да имат успех 4,50 от бакалавърската си степен. Приемът ще бъде от 3 до 10 септември. Може да се кандидатства на място във ФЖМК, както и онлайн. Амбициите на ФЖМК са възпитаниците да могат да намерят поле за изява в бизнеса и затова са поканени външни лектори.

 „Надяваме се да създадем разказвачи – автори, които пишат историите в игрите на бъдещето“, каза Попова. В определени случаи игрите могат да бъдат вредни и застрашаващи здравето на човека, предупреди тя. „Не смятаме да избягваме този социален проблем и това влияние. Но има нещо друго – игрите, когато са употребявани по начините, по които човек може да намира мярата, биха могли да бъдат и много важни за развитието на обществото“, каза тя, добавяйки: „Игрите понякога наистина губят много от времето, но покрай игрите се запознах с много хора, които смятам, че са част от всекидневието ми сега. Моят съпруг е компютърен специалист, но не играеше въобще… Нашата представа за играещите всъщност е доста вредна – че те са затворени хора, че те са хора които на тъмно играят и никога не използват игрите за социални познанства. Всъщност не е така. Голяма част от тях спортуват, голяма част се занимават и с някакви обществени каузи, търсят по всевъзможен начин да общуват с хората, с които играят, учат език“.

 Попова се интересува предимно от това как самият процес на игра променя говоренето и начините на общуване между участниците. В програмата има курсове, посветени на начините на разказване в аналоговата ера и сега тука, на авторското право, за музиката и звуковата среда в игрите.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.89 от 28 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Английски уроци аудио
Частен учител по Английски
Народни танци София кв Гоце Делчев
Курсове по Козметика София
Уроци по Плуване за деца София
Школа Балет Бургас
Курсове по Немски език Бургас
Школа по Английски език в Пловдив
Класическа Китара
Курсове по Масажи
Курсове по Френски София
Матура за 7 клас по Математика 2014
Упражнения по Немски език
Online курсове по Немски език
Хип Хоп танци Варна
Учител по Английски
Урок по Английски за деца
Курсове за Фризьор Бургас
Курсове по Руски език Бургас
Частни уроци по Математика Пазарджик
Модерен Балет школи
Уроци по Английски София
Клуб Народни танци София
Частни детски градини в Бели брези
Нови Фитнес тенденции Зумба
Курсове по Български за чужденци
Онлайн Английски език за начинаещи
Частни уроци по Руски език Варна
Частни уроци по БЕЛ
Салса в Пловдив
Частна детска ясла София Красна поляна
Курс по Английски език on vimeo
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ