+ Предложи новина
04.06.2021

Експерти: Ваканцията да се използва за наваксване на пропуските в онлайн обучението

Според образователни експерти лятната ваканция трябва да се използва за наваксване на пропуските в дистанционната форма. Най-дълго в онлайн обучение бяха големите ученици - от 5-ти до 11-ти клас. А от тях има три випуска, които са прекарали пред екраните повече от половината от часове през учебната година. Това са децата от 5-ти, 6-ти и 11-ти клас.

 Анализи на образователни експерти показват, че по време на онлайн обучението мотивацията за учене е спаднала най-много сред отличниците. Допитването е проведено сред родители и учители. В същото време по-големият родителски контрол при децата с ниски и средни оценки е довел до повишаване на успеха. С маски, дезинфекция и контрол на температурата, но без училищен звънец - така училищата ще се грижат за безопасния финал на учебната година.

 „Децата започват по различно време - както в сутрешната, така и в следобедната смяна. Междучасията са по различно време. Учениците споделиха, че звънът на училищния звънец им липсва”, разказва училищният директор Цветанка Костадинова. Но повече от това са им липсвали срещите със съучениците.

 „Не сме се виждали толкова много време, в коридорите кипи живот, всички сме усмихнати, естествено спазваме мерките. Но всичко е прекрасно, сякаш се върнахме две години назад към нормалния си живот”, споделя ученичката Ивана Илиева. За някои деца обаче тепърва предстои наваксване на част от уроците.

 „Има много неща, които аз не съм разбрал и опитвам да ги разбера сам, защото в електронна форма на обучение не стават нещата”, смята Алек Димитров. За учениците с натрупани пропуски ще има допълнителни часове. По данни на просветното министерство децата в малко над 300 училища у нас ще учат с по няколко седмици повече от останалите, тъй като са изостанали с материала. Според експерти обаче това няма да е достатъчно и активни занимания трябва да има дори през лятото. Повечето европейски държави вече стартират такива наваксващи програми през ваканцията.

 У нас около 30 хиляди ученици и учители ще летуват на Черноморието, но вместо реално обучение са предвидени социални и културни занимания.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.9 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Испански език Курсове
Учител по Български език
Уроци по Хип Хоп танци 2008
Тест по Френски език
Уроци по Химия Русе
Частна детска градина София Красно село
Курсове по Рисуване Варна
Латино танци видове
Бокс тренировки София
Салса и Латино танци
Тренировки по Тенис на корт в Бургас
География на България
Курсове Математика 4 клас
Аз мога повече Немски език
Аз уча Английски език
Графичен Дизайн София
Интернет уроци по Английски
Частна детска градина София Павлово
Латино танци за начинаещи Варна
Текстове на Английски
Урок по Испански
Да научим Английски у дома
Пилатес София Младост
Уроци по Български език и Литература
Breakdance Break
Упражнения Йога за начинаещи
Интерактивни уроци по Английски език
Фризьор Варна
Детски Фризьорски салон
Частни уроци по Китайски език София
Тренировки по Футбол за деца в Стара Загора
Как се учи Английски език
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ